lauantai 7. syyskuuta 2013
Mainio tomaattikastike pizzalle
Välillä ihmisen vaan täytyy saada pizzaa. Ja mä olen sitä mieltä että jos pizzan tekee itse, tekee sen sitten kunnolla. Eli tomaattikastikkeesta lähtien itse. Juu, se vie hieman aikaa, mutta kannattaa.
Eli tomaatteja hakemaan, mars.
Tämä tomaattikastike on peräisin Pumpkin Jam -blogista. Hyvä oli, oikein hyvä!
Tomaattikastike pizzalle (riittää pellilliseen)
2 valkosipulinkynttä
5 auringossa kypsynyttä tomaattia
1 rkl voita
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl valkoviinietikkaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
Viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kattila ja hauduta valkosipuli kevyesti voissa. Lisää hunaja ja kuutioidut tomaatit. Keitä kastiketta noin 20 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat aivan pehmeitä ja kastike saennut. Itse keitin tunnin, uskon että kannatti. Mausta kastike viinietikalla, suolalla ja mustapippurilla. Jäähdytä hieman ja levitä pizzapohjalle.
Pizzapohjan tein puolestaan Pastanjauhajien ohjeella. Kas näin:
Pizzapohja (pellillinen)
350 g vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl extra vergine -oliiviöljyä
2 1/4 dl lämmintä vettä
Laita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhoon ja sekoita. Yleiskone taikinakoukulla on kätevä, mutta käsipelilläkin pärjää. Sekoita öljy ja lämmin vesi. Lisää neste vähitellen taikinaan niin, että siitä tulee tasainen ja pehmeä ja se irtoaa käsistä vaivatessa. Pizzataikinaa kannattaa möyhiä huolella, jotta siihen syntyy hyvä sitko eikä taikina repeile lätyksi kaaviloitaessa. Käytännössä tämä tarkoittaa vähintään 5 minuutin ajoa yleiskoneella tai 10 minuuttia käsin.
Laita vaivattu taikina nousemaan liinalla peitettyyn kulhoon lämpimään paikkaan. Tunnissa taikina nousee yleensä hyvin, vähintään kaksinkertaiseksi.
Vaivaa noussutta taikinaa vielä hetki käsin. Levitä taikina leivinpaperin päälle. Ja levitä tomaattikastike sekä haluamasi täyte. Itse tykkään varsin simppeleistä ratkaisuista joten laitoin hieman tuoreita herkkusieniä ja buffalomozzarellaa. Paista 250 asteessa noin 20 minuuttia. Tarkkaile, uunit ovat erilaisia. Itse lisäsin paiston loppuvaiheessa vähän parmesanraastetta, oliiviöljyä ja tuoretta basilikaa.
No tehkää, kuitenkin tekee mieli.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Raisu kertoi eilen tekevänsä pizzaa: kateus! Tänään täällä oli tämä: kateus! Missä on mun pizza?!
VastaaPoistaPizzakateus on kyllä riivaava olotila. Veivaamaan vaan!
PoistaNonni, nyt alkoi tehdä mieli pizzaa (aamu kahdeksalta juu). Kivaa, että tomaattisoosi toimi!
VastaaPoistaPizzanhimo ei selkeästi katso aikaa :) Kiitos vaan itsellesi reseptistä, turhaan et hehkuttanut!
PoistaOnko tarkoitus käyttää ihan perus vehnäjauhoja vai durumia?
VastaaPoistaMä käytin ihan perusvehnää, durumilla ja tuoreella hiivalla tulisi varmaan vielä parempi, mutta ihan todella hyvä tämäkin.
Poistatekee kyllä mieli :) voi kun voisikin jäädä leipomaan eikä tarvitsisi lähteä töihin :D
VastaaPoista