sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Uuden vuoden lupaus: parempaa ruokaa

Hyvää uutta vuotta! Vuosi vaihtui perinteisin menoin (kiitos isännille ja kanssajuhlijoille!), uuden vuoden päivänä oli meidän vuoro kestitä vieraita brunssin muodossa. Edellisillan juhlinnat olivat tosin uuvuttaneet vieraspolot: pöytä oli katettu yhdentoista maissa aamupäivällä, mutta puoliltapäivin nostin ruoat suosiolla takaisin jääkaappiin. Raisu oli sitten urhea saapuessaan ensimmäisenä - siinä kolmen maissa. No, olihan siinä onneksi vielä pitkä ilta aikaa nauttia aamiaista!

Tarjolla oli mm. pähkinäleipää, punajuurihummusta ja oliivi-mantelitahnaa...


...perunasalaattia, papusalaattia sekä marinoituja munakoisoja ja paprikoita...


...ja luonnollisesti kaakkupuolta myös! Tuskin koskaan olen järjestänyt juhlia ilman suklaakakkua, eikä tämäkään kerta ollut poikkeus. Kakkuun oli mätetty suklaan sekaan aika paljon maapähkinävoita. Lisäksi makealta osastolta löytyi puolukka-halvapiirakkaa.


Hyvä brunssi, kiitos Herkku&koukkulaisille ja muille mukana olleille!

Sitten vielä se uuden vuoden lupaus. Tänä vuonna lupaan tehdä parempaa (arki)ruokaa. Koko syksy on syöty erilaisia keitetyistä, paistetuista, haudutetuista, paahdetuista, höyrytetyistä tai raaoista kasviksista koostuvia mössöjä, joita on sitten höystetty linsseillä, pavuilla tai tofulla. Ihan hyvät raaka-aineet, mutta ei niitä lopputuloksia kyllä oikein miksikään ruokalajeiksi voi kehua. Aion siis kokeilla enemmän oikeita reseptejä, miettiä tarkemmin maustamista ja myös nähdä vähän enemmän vaivaa aterioiden suunnittelussa. Näin tarkemmin ajatellen: lupaan siis herkutella entistä enemmän! Mutta ilman vehnäjauhoja ja sokeria, ainakin arkisin. Nyt se on mustaa valkoisella, joten eipä auta tästä lupauksesta livetä!

Lupailittekos muut mitään? Yksi vaihtoehtohan on kokeilla vaikka lihatonta tammikuuta!

12 kommenttia:

  1. Kiitos, hyviä olivat tarjoilut! Suosikkeja oliivi-mantelitahna ja suklaakakku, joka mun mielestäni on erityisen hyvää pähkinävoilla.

    Lupasin, että yritän päivittää blogiani viime aikaisia enemmän, ja siinä puuhassa melkein jo olinkin...

    VastaaPoista
  2. Ihania herkkuja! ja hyvää alkanutta vuotta koko Herkku ja Koukku-poppoolle!

    VastaaPoista
  3. Oijoi, siellä on taas pöytä notkunut!

    Mun lupaus liittyy siihen toiseen harrastukseen: lupaan tehdä paluun jalkapallokentille. Mietin, onnistuisko tuo sun lupaus multa. Tässä vaiheessa kun ylipäätään syöminen tuntuu arkipäivisin aika haastavalta. Pahalta maistuviin eineksiinkin oon jo sortunut, ou nou. Mutta ehkä mä lupaan kokata viikonloppuna ja pakastaa ruokaa viikon tarpeiksi, joo.

    VastaaPoista
  4. Brunssi oli ihan paras!
    Aivan mahtava tapa aloittaa uusi vuosi kävelemällä valmiseen herkkupöytään, eteen kannetaan mimosadrinksuja ja teetä maitovaahdolla (mun vaahto-addiktiosta luvassa postausta myöhemmin) ja erityisesti se että kun aamiainen oli nautittu, kello oli seitsemän illalla. Se puhukoon puolestaan. Iso kiitos vielä!

    Erityiskunniamaininnat oliivi-mantelitahnalle ja puolukka-halvapiiraalle jonka ohjetta muuten kaipailisin!

    Ja ne lupaukset. Tuossa kalakirjoituksessa lupailin tehdä ainakin itse kotijuustoa ja ruisleivänjuuren. Ja leivän siitä juuresta. Aion myös testailla rohkeammin uusia raaka-aineita ja vaahdottaa tosi paljon maitoa :)

    VastaaPoista
  5. maiku, tänks. angorakanelin paluuta odotellaan innolla!

    kiitos yaelian, mahtavaa uutta vuotta myös sinulle!

    hertta, tuossa elämänvaiheessa voi tosiaan luvata vaikka että syö edes jotain joka päivä.

    jytis, eipä kestä! mun mielestä kaikki ruoat oli mauttomia, mutta ens kerralla sitte enempi pippuria. ja maitovaahtospektaakkelireseptejä luvassa siis, jee!

    puolukka-halvapiirakan ohje: piirakkapohja hatusta, täytteeseen 1 prk soijatuorejuustoa, 1 prk maustamatonta soijajukurttia, 1 rkl perunajauoa, pari desiä puolukoita, pari desiä halvaraastetta ja sokuria jos haluaa. sitte uuniin. tarjoillessa piirakan päälle lisää halvaraastetta.

    VastaaPoista
  6. Kiitos reseptistä, heleppo ku mikä! Ja hyvä! Mainio lisä oli tuo halva kyllä kirpsakoiden puolukoiden kanssa, mmm.

    VastaaPoista
  7. Hienot eväät uuden vuoden alkuun ja väsyneelle juhlakansalle! Minä lupaan syödä enemmän marjoja enkä vain säilöä ja varjella niitä pakastimessa. Metsäsieniin tutustuminen tänä vuonna olisi huippua myös!

    VastaaPoista
  8. hyvät lupaukset, pau! meillä oli pakastin syöty tyhjäksi marjoista jo marraskuussa, kääk. mutta maikulla oli brunssille osuvat tuliaiset: 2 purkkia mustikoita!

    brunssilla oli muuten tarjolla myös sienipasteijoita, joista ei tullut kuvaa. käytin niihin kaupan säilöttyjä metsäsieniä, ja ihan hyvä niinkin. mutta sienimetsälle voisin kyllä lähteä ensi syksynä kaveriksi!

    VastaaPoista
  9. Ihanan brunssin olet saanut aikaan!

    Mutta sitten kysymys: MIKSI bloginne ei päivity enää Blogilistalle? Itseasaissa se on hävinnyt kokonaan omista suosikeistani, vaikka sen siellä pitäisi olla? Nyt on jäänyt öbaut kahden viikon postaukset lukematta, mutta onneksi launatiaisn ei ole muuta kuin aikaa blogien lukemiselle!

    VastaaPoista
  10. Hei!

    Olen ihan uusi vierailija blogissanne ja hyvältä näyttää. Puolukka-halvapiiras pääsi heti viikonlopun ruokalistalle :)
    Tuota oliivi-mantelitahnaa jäin miettimään, mitä se on?
    Katja

    VastaaPoista
  11. kiitos, mari! ja kiitos myös blogilistahuomautuksesta, asia on sittemmin korjattu handepanden toimesta.

    katja, toivottavasti piirakka maistuu! oliivi-mantelitahnaan tuli pienehkö purkillinen kivettömiä vihreitä oliiveja ja pari desiä kuorittuja manteleita. ne jollakin suristimella tahnaksi, sekaan vähän valkosipulia, oliiviöljyä ja tarvittaessa tilkkanen vettä että koostumus on sopiva. sitte syömään!

    VastaaPoista