tiistai 12. huhtikuuta 2011

Porkkana-mantelikakku


Piti oikein lukea tämä Chez Jasun resepti kaksi kertaa, eikö siihen oikeasti tule enempää jauhoja? No ei ja sehän sopii. Ja tää kakun väri oli niin houkutteleva että oli pakko testata. Jokin tosin meni vähän pieleen nimittäin kaakku ei ottanut jähmettyäkseen vaikka oli uunissa tunnin, reseptissä n. 40 min. Voipi olla että innostuin raastamaan porkkanaa vähän liikaa.

Vaikka koostumus oli mureneva, maku oli kuitenkin kohdillaan! Päälle olisi tullut vielä pinjansiemeniä mutta rivon hintansa takia ne jäivät kauppaan. Mutta tämä väri, mahtava!

Porkkana-mantelikakku pinjansiemenillä

1 rkl voita
120 g kuorittuja manteleita
125 g porkkanaa
2 rkl vehnäjauhoa
 0,5tl leivinjauhetta
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna (laitoin kokonaisen ja lirauksen sitruunan mehua mukaan, suositeltiin alkuperäisen reseptin yhteydessä)
2 munaa
125 g sokeria (vähän vähempikin riittää)
2 rkl pinjansiemeniä

Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja voitele paperi pehmeällä voilla. Jauha mantelit tehosekoittimessa hienoksi (jätin vähän isompiakin sattumia, osa taas oli ihan jauhona). Raasta porkkanat ja laita kulhoon mantelirouheen kanssa. Lisää joukkoon sitruunan kuori, jauhot ja leivinjauhe.


(uups)

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja sekoita taikinaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kääntele vaahto varovasti taikinaan. Kaavi taikina vuokaan ja ripottele pinjansiemenet päälle. Paista 180 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia kunnes kakku on kypsää.



Pikku turaus kermavaahtoakin päätyi lautaselle mutta maistui siis myös yksikseenkin. Makeaa ja mehukasta.  Mietin että toimisi ehkäpä muffinssina myös!

11 kommenttia:

  1. Mäkin tein tätä viime viikonlopun mökkireissulle kahvin kaveriksi ja oli hyvää! Vähäjauhoisuus miellytti ja pinjansiementen sijasta ropsautin päälle hasselpähkinärouheen jämät; toimi! Ja kerma-mascarponemöhnän kanssa oli ihan älyttömän hyvvää.

    Ja toi väri on ihana <3

    VastaaPoista
  2. Jes! Testiin menee. Vehnäjauhot korvaan gluteenittomalla ja sokerin nestemäisellä hermesetaksella. (karppauksen tässä vaiheessa ;D)Paljonko tuo porkkanamäärä on kappaleina?

    VastaaPoista
  3. Virpi, mahtia! Pysyikö sulla hyvin kasassa?

    Äitiliini, joo suosittelen kyllä. Tosin nestemäinen hermesetas tuo kyllä oman sivumakunsa, kannattaa laittaa varovasti koska ohjeen sokerimäärä on aika iso. Mulla oli kaksi isoa porkkanaa ja tajusin että manteleita taisi olla vähän liian vähän eli siksi varmaan mureni. Kerro jos testaat että miten onnistui!

    VastaaPoista
  4. Mä käytin puolet määrästä mantelirouhetta ja puolet mantelijauhoa ja koostumuksesta tuli oikein hyvä! Ei kyl kohonnut erityisen hyvin, mutta rakenne oli tiivis ja kuitenkin mehevä, ei kuivakka. Mun mieskin tykkäs vaikka se inhoo porkkanoita eli tää on ihan mahtiresepti!

    VastaaPoista
  5. Hehee :) ja siis montako porkkanaa sulla oli? Ja juu ei se mullakaan paljoa kohonnut mutta ei haitannut kyllä yhtään.

    VastaaPoista
  6. Mulla oli sellasia keskikokosia porkkanoita ehkä puolitoista?

    VastaaPoista
  7. Okei, kiitos! Ehkä tämä tasapaino vielä löytyy ainesten kesken. Tai sitten pitää hankkia vaaka :)

    VastaaPoista
  8. Ihana resepti, mutta ken kertoisi epätietoiselle pähkinäallergikolle, minkälaisella määrällä kookosjauhoja voi korvata mantelijauhot? Tiedän, että kookosjauhot imevät hulluna nestettä, mutta vaikka laitoin alle puolet mantelijauhojen määrästä kookosjauhoja (+vähän soijajauhoa) hulautti jauho itseensä kaiken nesteen, niin että kakusta tuli, ööh, "keväiset keksit".
    Mutta eipä siinä mitään, kaiken saa maistumaan kuorruttamalla sen tuorejuustomöhnällä :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos ideasta! Teinkin nyt pääsiäisen kunniaksi muffinseja muunnellen tätä reseptiä ja oli kyllä hyvä :P

    VastaaPoista
  10. Kermaperse, mainiota! Mäkin taidan siis ottaa muffinssit testiin ensi kerralla, jes.

    VastaaPoista