sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Raitaa ja lapasia

Kävin perjantaina kaupungin ehkä ihanimmassa lankakaupassa, joka sijaitsee Korkeavuorenkadulla. Nimi ei meinaa millään pysyä muistissa, mutta se on se pieni putiikki täynnä erilaisia ja ihania lankoja.

Menin ostamaan harmaata ja turkoosia lankaa - inspiraation väriyhdistelmään sain kadulla vastaan tulleelta tutulta tytöltä. Ja siis lapaset niistä neulon, tietenkin. Tällä hetkellä olen ensimmäisen lapasen puolivälissä. Esittelen sitten valmiit tuotokset.


Ja tässä on Paun lapaset. Toivottavasti ovat nyt toiveiden mukaiset. Saapi tulla hakemaan! Ja lankaa jäikin jäljelle, siitä saa varmasti kehiteltyä jotain pientä johonkin.

Pipo sen sijaan ei ole edistynyt, kun en ole jaksanut / ehtinyt etsiä sopivaa mallia ja summamutikassa neulominen ja alituinen purkaminenkin jo tympäisevät.

Tällaisia sunnuntaiaamun puuhia täällä.

7 kommenttia:

 1. Se on varmaan Menita? Pitäisi mennä käymään!

  Kävin viikonloppuna Kiseleffin talossa olevassa Sypressi-lankakaupassa, sekin oli kiva paikka. Löytönä kotimaista (Veto-lankaa, jossa oli aivan mahtava kirkas ja kirjava värivalikoima. Ehkä siitä lisää myöhemmin, kun pääsee puikoille tuo.

  VastaaPoista
 2. Vielä lankakaupoista - tänään pisti Hesarista silmään ilmoitus, jossa väitettiin, että Suomen suurin lankakauppa on Tapion Kauppa Kauhajoella. Täytyy pitää mielessä, kun sielläpäin kuljeksii!

  VastaaPoista
 3. tosi hyvät värit! mää oon tikunnu nyt viikonloppuna fuksia-valkoraitaisia lapasia, mutta ne ei innosta sitten yhtään. fiksua tietenkin huomata asia siinä vaiheessa kun lapasista puuttuu enää toinen peukalo... ja voihan olla että vika on sittenkin raidoissa, ehkä täytyy joku muu perinnemalli ottaa käyttöön. ideoita?

  VastaaPoista
 4. Raitalapasista puheenollen mä muistin, jotta mullahan on ne vuosia sitten aloitetut vihreäraidalliset lapaset vailla peukaloita. Siinä taitaa siis olla mun syksyn ensimmäinen tikkuamisprojekti -peukalot. Kiitosta vinkistä vaan.

  Ja kun peukalot on liftaamiskunnossa, niin sitten lupaan itselleni fiilistelyä lankakaupassa.

  -Raisu (joka ei muista salasanaansa ja vastailee siksi anonyymina)

  VastaaPoista
 5. Onko noissa maxi(varret) lapasten varsiosassa jotain kuvioneuletta?
  Uljaat vanttuut! -hente-

  VastaaPoista
 6. Hei Hente (eli Hertan äiti)!

  Kyllä ne on ihan tavallista sileää neuletta eli koko ajan oikeata vaan. Haluaisitko, että joulupukki tois sullekin tuommoset?

  VastaaPoista
 7. tämä blogikontaktoi ei oikein aukene mulle. Kuinka monella on tunnukset tänne sivulle -hente -

  VastaaPoista