keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Top Chef ja yks nilviäinen

Myönnän, mä rakastan Top Chef -ohjelmaa ja en malta odottaa sarjan suomalaisen version alkamista (jonka kilpailijat ja juontajat paljastettiin tänään!). Miksi? Ei hajuakaan mutta kokkauskilpailuista tää vaan on jotenkin koukuttavin. Ja on sieltä joskus jäänyt jokunen ruoanlaittoon liittyvä ideakin takaraivoon muhimaan. Yksi tällainen on suuri halu maistaa kampasimpukkaa, ihan vaan sen takia että ohjelmassa kokit valmistavat sitä tosi usein ja mulla ei ollut aiemmin hajuakaan moisesta nilviäisestä.

Ja tästä päästään Kalan kanssa kaveeraus -projektiin. Kampasimpukka ei ole kala, mutta se asuu meressä ja hengailee kalojen kanssa joten päätin hyväksyä sen. Top Chef -opeillani en kuitenkaan uskaltanut alkaa valmistaa sitä itse, kun en edes tiennyt miltä sen kuuluu maistua. Kohtasin kampasimpukkani Ravintola Loisteessa sitruunaruohokastikkeen ja kukkakaalipyreen kanssa ja ah, ystävyys syttyi välittömästi. Jos teiltä löytyy hyviä reseptejä tai vinkkejä uuden kaverini valmistukseen, otan mieluusti vastaan!


Ja niin, vaikka postaus tulee marraskuussa, tämä on siis lokakuun "kala". Kerrottakoon myös että maistoin viime kuussa silakkaa sekä muikkua, näistä ei ole valitettavasti kuvamateriaalia mutta selvisin molemmista.

9 kommenttia:

 1. Ei-vegaanit ystäväiseni ovat rakastuneet Tony's delin kampasimpukka-sahramirisottoon! Siellä on nyt tullut ravattua ihan useaan kertaan pitkin syksyä, kun on kuulemma niin parasta ruokaa maailmassa. Eli sinne kannattaa varmaan kampasimpukan ystävän suunnata ;)

  VastaaPoista
 2. Luin vähän väärin noita välimerkkejä ja mietin, et miks sun mielestä ei sais paljastaa kilpailijoita, mutta et sä sitä kysynytkään.

  Top Chefiin oon jo vähän kyllästynyt ja suomalaiset versiot ylipäätään aina arveluttaa, mutta tätä vois vaikka seuratakin.

  Harmi muuten, että mukana on paljon vähemmän naisia kuin miehiä.

  VastaaPoista
 3. P.S. Tuomarivalinnat vaikuttivat hyviltä. Se ärsyttävä Stefankin saatu mukaan!

  VastaaPoista
 4. Johanna, oo, kuulostaa kiinnostavalta, kiitos vinkistä!

  Hertta, katos joo, vähän sekavasti kirjoitettu. Mutta tosiaan, vähän mimmejä mukana höh. Muuten kiinnostavalta vaikuttaa porukka, tuomareita myöten! Ja samaa mieltä, suomalaisversiot tuppaa usein olla vähän ankeita mutta kovat odotukset tän suhteen!

  VastaaPoista
 5. Juu, meillä tullaan tuijottamaan Top Chefiä nenä ruudussa. Yksi tuttu poikakin on kilpailijoissa. Pitänee ostaa uusi digiboksi hajonneen tilalle.

  Tiedottiko ne missään, milloin ohjelma alkaa? Subin sivuilla ei kerrota, en ainakaan löytänyt.

  -anna

  VastaaPoista
 6. Anna, vielä joutuu odottelemaan, tai bongasin sieltä sivuilta lauseen jossa puhuttiin että ensi keväänä alkaisi. En sitten tiedä mitä keväällä tarkoitetaan.

  VastaaPoista
 7. näin teeveessä mainoksen tuosta ohjelmasta ja huomasin, että tuomarina on farangin kokki. se kyllä herätti kiinnostuksen, en oo ikinä missään tainnu saada niin hyvää (vegaani)ruokaa ku kyseisessä ravintelissa!

  VastaaPoista
 8. japanissa mun lempi-sushi oli juurikin se missä oli kampasimpukkaa! haaveilen siitä edelleen ;) japanissa siis tuo nilviäinen syödään raakana. ainakin tuoreena sen oma maku on tosi hyvä, eikä se kaipaa mitään paljoja mausteita. itse en ole koskaan kokannut kampasimpukoita, noloa kyllä *I_I*

  VastaaPoista
 9. Ks. tämä ohje:

  http://www.karppaus.info/resepti/resepti.php?id=511

  VastaaPoista