keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Väriin, järjesty!

Päätin järjestää jämä- ja muut lankavarastot. Langakeriä ja -vyyhtejä on paljon, ja ne ovat valitettavan monessa paikassa: pusseissa ja laatikoissa eri kaapeissa. No ovat edelleen, mutta nyt olen järkännyt ne väreittäin! Harmaat, vihreät, valkoiset, violetit omissa pusseissaan.Lankoja on niin paljon, etten tohtinut edes kuvata niitä tänne blogiin. Tässä on vain pienenpieni otos langoista: jämät. Näistähän voisi tehdä vaikka hurmaavat nöttöset Handepanden tapaan. Joka tapauksessa nyt joulupuuhastelut voi aloittaa ihan uudella innolla (tai siis ylipäätään aloittaa), kun on jonkinlainen kuva siitä, millaista ja minkä väristä materiaalia on tarjolla.

Asuintoveria hieman nauratti, kun intoilin tällä värijärkkäilyllä. No ehkä aikansa olisi voinut jotenkin toisinkin käyttää, mutta lopputulos oli virkistävä. Opin samalla itsestäni jotain: harmaata lankaa oli ylivoimaisesti eniten (ei yllättänyt), sitten vihreää (ei tämäkään), mutta sen sijaan esimerkiksi punaista lankaa ei ollut juuri nimeksikään. Kuluvana syksynä olen jostain syystä iskenyt silmäni vihreisiin ja keltaisiin (?) sävyihin. Myös vaaleanpunaisen ja keltaisen liitto miellyttää, samoin vaaleanpunaisen ja vihreän. Mutta silloin sävyjen pitää kyllä just eikä melkeen.

Seuraava haaste on löytää langoille paikka, jonne koko varasto mahtuu kerralla. (Tai sitten kutoa ne langat pois.)

EDIT: Handepanden kommentin innoittamana laitan tähän linkin uusimpaan Ullaan, jossa kirjoitetaan lankojen säilyttämisestä. Hui! Mulla on nyt langat muovipusseissa, mutta muoviset laatikot olisivat ehkä vielä varmemmat säilytykseen.

8 kommenttia:

 1. ihana! tuolla tavalla järjestetyt langat pitäisi saada sisustuselementiksi kuvan purkin tapaan :D

  kävin itsekin läpi lankabokseja ja poimin sieltä paljon kiinnostavia lankoja; olennaisinta on, että yhteen joululahjaprojektiin löytyi JUST sopivat langat omasta varastosta. olin jo viittä vaille lankakaupassa. (anteeksi Priima.)

  VastaaPoista
 2. Hienoa järjestelyä, ja purkki vaan kirjahyllyn päälle sisustuselementiksi!

  Mä olen ottanut lusikan kauniiseen käteen ja varastoinut langat muovisiin säilytyslaatikoihin a la c. ohlson. Siellä ne pysyy järjestyksessä ja tuholaisilta suojattuna. Mulla tosin onkin kaappitilaa vähän runsaammin (vuokraisäntä oli päättänyt, että tästä asunnosta ei säilytystila lopu), että lankojakin mahtuu hamstraamaan.

  Haluaisin seuraavaksi säilytyslokerikon, olen asunut semmoisen kanssa kerran ja yrittänyt toistuvasti pölliä sitä nappi- ja neulasäilytysvarastokseni. Ehkä täytyy hankkia oma.

  VastaaPoista
 3. Liina: tuollaisia lankapurkkeja on näkynyt aika monissa kirjoissa/blogeissa, ja päätinpä nyt tehdä omanikin. Ja tuohon paikalleen se jäikin - olkoon sitten sisustuselementti! Hyvä, et löyty lankaa omasta takaa. Kyllä Priimassa varmaan ymmärretään :)

  Handepande: kiitosta vaan, mutta hei sun meininki kuulostaa kyllä oikeinkin prolta! Laatikot on varmasti hyvät - säilytyslokerikosta puhumattakaan!

  VastaaPoista
 4. Samaa sisustuselementtiä olin kehumassa :) Nyt vähän harmittaa, ettei mulla ole ensimmäistäkään lankakerää!

  VastaaPoista
 5. Mahtava idea tuo lankapurkki! Ajatuksesta innostuneena kaivoin kaapistojen kätköistä Ikeasta aikoja sitten hankittuja lasipurkkeja. Ei kun lankoja säilömään!

  VastaaPoista
 6. Apua, nyt iski tuholaispaniikki varsinkin kun koi jo ehti syömään yhtä peittoa! Eli nyt langat pääsevät kyllä suljettaviin pusseihin!

  VastaaPoista
 7. Miten lankakerät voi näyttääkin noin kivoilta! Kivasti näkyy kun on lasipurkissa.

  VastaaPoista
 8. Tiia: nyt vaan lankoja ostamaan ja sit kutomaan!

  Sanna: hyvä jos sait tästä inspiksen!

  Liisa: mullekin iski paniikki!

  Paint it black: kiitos, kiva on purkki minustakin, mutta tää kuvaaminen marraskuussa (jopa päiväaikaan) alkaa olla ihan mahdotonta. Nooo, ehkä puolen vuoden päästä helpottaa...

  VastaaPoista