maanantai 1. marraskuuta 2010

Kikhernesalaatti

Tykkään salaateista, mutta olen äärimmäisen huono kehittelemään mitään uusia variaatioita. Liian usein päädyn valitsemaan tutut ja turvalliset raaka-aineet. Jostain syystä tuntuu, että salaatissa pitäisi aina olla myös jotain juustoa. Miksi pitäisi?

Nyt löytyi ohje vähän erilaiseen salaattiin. Syksyn Hyvä terveys -lehden Kevyt kokki -numerossa oli tämä makoisa kikhernesalaatin resepti, joka on sarjakuvapiirtäjä Aiju Salmisen käsialaa. Myös Puolijauhoista-blogissa on oltu saman teeman ympärillä, joten oma variaationi on sitten näiden kahden yhdistelmä.

Kikhernesalaatti (noin 4 annosta, valmistusaika tosi nopea, ehkä vartti)

1 tölkki kikherneitä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl seesaminsiemeniä
tuoretta basilikaa
1 paprika
½ kurkku
1 punasipuli
punaviinietikkaa
aurinkokuivattua tomaattia
balsamiviinietikkaa
pippuria

Huuhtele kikherneet. Kuumenna öljy pannulla ja paista herneitä ja seesaminsiemeniä siinä muutaman minuutin ajan.

Suikaloi sipuli ja laita se maistumaan punaviinietikkaan (noin pari ruokalusikallista). Viipaloi kurkku ja paprika sekä aurinkokuivatut tomaatit. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Lisää vielä basilikaa (ohjeessa sitä kehotettiin laittamaan reilusti, ruukullisen verran, mutta mulla ei ollut kuin muutama hassu lehti jäljellä), mustapippuria ja balsamiviinietikkaa loraus. Nautiskele!

Aijun ohjeessa kehotettiin laittamaan vielä pari kynttä valkosipulia, mutta ne olivat päässeet loppumaan kotikeittiöstämme. Olisivat varmasti sopineet hyvin. Ohjeen mukaan tästä riittää neljälle syöjälle, mutta salaatti oli niin hyvää, että hups - taisi mennä pari annosta saman tien.

Salaattikausi jatkukoot, marraskuusta huolimatta. Nyt täytyykin oikein ryhtyä miettimään, miten saisi kauden juurekset ja kasvikset parhaiten hyödynnettyä salaatteihin. Tomaatit eivätkä kurkutkaan oikein maistu enää miltään. Tähän aiheeseen täytyy siis palata!

6 kommenttia:

  1. hah, tämä resepti täytyy lähettää veljentyttärelle. taannoista helsingin vierailuaan koski vain yksi toive: voitaisko tehdä salaattia, johon tulee kikherneitä ja aurinkokuivattuja tomaatteja. tehtiin, hyvää oli.

    VastaaPoista
  2. Maistuu varmasti veljentyttärellekin! Asuintoveri rankkasi tämän "parhaaksi salaatiksi ikinä". No ainakin tositosihyvää se oli. Voin siis suositella!

    VastaaPoista
  3. Oi pitääkin testata! Asuintoverin lausunto on hyvin vakuuttava. Tuota Aijun reseptiä katselinkin jokin aika sitten mutta olin ihan unohtanut tän. Ja silloin joku muuten töissä kysyi multa miksi luen KevytKokkia, sanoin että täällä on hyviä reseptejä ja toden totta on, ehkä keveys vaan pelottaa joitakuita.

    Ja juureksien käytöstä salaatissa, paahtaminen on ihan parhautta, olipa juures mikä tahansa!

    VastaaPoista
  4. Kikherneet on kyllä niin ihania, ihan liian harvoin tulee käytettyä. Ja ikinä en ole salaattiin uskaltanut laittaa, mutta kiinostaisi kyllä kokeilla. Hyvältä näyttää ainakin.

    VastaaPoista
  5. Jytis: Tais kyllä asuintoveri liioitella, kun oli vaan niin nälkäinen. Huippumaukasta se salaatti oli, mutta aika rohkeaa sanoa parhaaksi ikinä.

    Luen KevytKokkia, kun siinä on niin paljon kasvisreseptejä. Niitähän voi sitten varioida oman mielensä mukaan.

    Katiskatar: Muakin arvelutti, mutta kannatti kokeilla. Rohkeasti vaan testaamaan!

    VastaaPoista
  6. Tää oli hyvää, kiitti reseptistä! :)

    VastaaPoista