torstai 13. joulukuuta 2012

Joulukalenterin luukku 13: Kynttelikön uusi ilme

Hyvää Lucian päivää! Aikaansa seuraavassa joulukalenterissa julkaistaisiin tietysti tänään lussekatt- eli sahramipullien ohje. Niin tässäkin blogissa oli tarkoitus tehdä. Taisin oikein varata tämän päivän luukun tätä tarkoitusta varten.

Kuinkas sitten kävikään? Sahramia ostin (olipa muuten kallista!), pullataikinan tein, leivoin, mutta... uunissa noista kiemurapullista tuli niin rumia, etten yksinkertaisesti kehtaa julkaista niitä täällä blogissa. Pahoittelut! Pullaa maistaessani tajusin, ettei se luciapulla ollutkaan mun suosikki - aika on vissiinkin kullannut muistot, kun muistelin taannoista joulunaikaa au pairina Tukholmassa joskus 90-luvulla.

Mutta ihastelkaa lussekatteja vaikka täällä.

Ruotsalaisteemassa pysytään kuitenkin mutkan kautta. Tuunasin nimittäin kynttelikön. Ensin sain vinkin Muita ihania -blogista, josta tie vei ruotsalaiseen Dos Family -blogiin.

Tästä siis lähdettiin liikkeelle:

Ja tähän päädyttiin:Välillä kynttelikön voi kääntää toisin päin, silloin se näyttää tältä:


Tähän kaikkeen tarvittiin vain peruskynttelikkö Anttilasta -40 % alella, purkin pohjalle jäänyttä valkoista maalia, pari rullaa teippiä ja "kirurginveitsi" (tai muu terävä veitsi) reunojen leikkaamiseen.

Minusta tuli heti kerralla kynttelikköjen ystävä! Sen kunniaksi vielä pari kuvaa:Tiinalle kiitos inspiraatiosta, Dos Familylle ohjeesta (Tack så mycket Dos Family!), miehelle kiitos kuvista ja kynttelikön maalaamisesta (mä en olisi ehkä jaksanut).

21 kommenttia:

 1. Ihana kynttelikkö! Hauska idea että teippaus onkin erilainen toisella puolella. Minäkin olen ihastellut tätä teippailuideaa, täytyy kyllä testailla itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testaa ihmeessä, ei vie kauaa aikaa ja lopputulos on aika kiva. Mietin ensin, et voiko kynttelikkö näyttää erilaiselta toiselta puolelta, mutta voihan se, miksipä ei.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kieltämättä varsinkin tuo punavalkopilkullinen puoli on aika söpö... Mutta menköön näin joulun kunniaksi!

   Poista
 3. Vau! En ole mikään sähkökynttelikköjen ystävä, oikeastaan päinvastoin, mutta tämä tuunaus nostaa sen aivan uudelle tasolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole sähkökyntteliköistä aiemmin perustanut. Mies olikin vähän ihmeissään, kun sanoin että nyt on saatava kynttelikkö ja vähän äkkiä. Tuunaus kyllä auttoi.

   Poista
 4. Mä oon siis just miettinyt, että pitääkö viimein antaa periksi ja ostaa tuollainen kynttelikkö, kun siinä on kuitenkin oma viehätyksensä. Tällä tavalla tuunattuna ostopäätös on sinetöity, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, eikun ostamaan vaan! Jo viime viikolla oli tosiaan -40% alet ainakin Anttilassa, luulisin että alennus voi olla jo suurempikin. Ja sit teippiä kylkeen!

   Poista
 5. Hauska on ja tuunattuna kynttelikköä voi käyttää eri vuodenaikoina. Kuka keksisi käytön kynttelikköjen raadoille, joissa lamput eivät enää toimi.
  Niitäkin löytyisi kotivintiltä valkoisina, punaisina, puunvärisinä ja eri muotoisia... Joistakin olen poistanut kynttilät ja johdot, mutta idealamppu
  ei ole itsellä välähtänyt pidemmälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, miksipä sitä kynttelikön käyttöä tarvitsisi joulun aikaan rajoittaa, kun pimeää aikaa meillä kuitenkin riittää.

   Seuraavaksi täytyy varmaan alkaa miettiä, mitä niille "raadoille" voisi tehdä. Mietintämyssyt päähän!

   Poista
 6. Onpa kiva kynttelikkö ja myöskin kiva blogi :) Löysin tänne sattumalta ja huomasin joulukalenterinne - täytyy jäädä seurailemaan, kun omassa blogissanikin sellaista väsäilen! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitti ja tervetuloa! Herkun ja Koukun tytöt kiittää! Tää onkin jo meidän viides joulukalenteri. Kävin kurkkaamassa blogiisi ja siellähän ollaan ihan samojen aihepiirien parissa. Tyylikästä meininkiä!

  VastaaPoista
 8. Aivan huippis! Oot selkeästi löytänyt sisäisen tuunaajasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kiitti! Täytyy nyt jatkaa tällä linjalla, kun se ehkä on löytynyt!

   Poista
 9. Minäkin tuunasi - vähän tummemmaksi vaan...

  http://valostavarjoon.blogspot.fi/2012/11/tuunattu-kynttelikko.html

  t. Aikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustavalkoinen on aina tyylikäs! Ja spraymaali kyllä tosi kätevä juttu.

   Poista
 10. Vau, onpa raikkaan ja hauskan näköinen.

  VastaaPoista