keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Joulukalenterin luukku 19: Portonic


Huhhuh, tätä postausta vainosivat epäonnisimmat esivalmistelut ikinä!
Pari kuukautta sitten näin Glorian Ruoka & Viinissä jutun Portonic-drinkistä. Ha – tykkään portviinistä, joten tässä voisi olla etsimäni jouluaaton alkumalja. Mutta Alkossa ei ollut vaaleata portviiniä. Ei kun tilaamaan. Odotin melkein kuukauden ja ihmettelin kun ei pulloa kuulu. Olivat soitelleet väärään numeroon..

No, vihdoin pullo oli täällä joten ei kun drinksua kokeilemaan. Haen kaupasta muut tarpeet ja ryhdyn ajoissa teistailemaan jotta saisin otettua kuvat päivänvalossa. Portviini on, tonic on. Onko minttua? Ei. Onko jäitä? Ei. Onko sitruunaa? Ei. Noniin.. pari juttua jäi siis ostamatta. Portviinit olivat kuitenkin laseissa joten ei kun tonicit sekaan ja maistelemaan. Ihan hyvää ja raikasta on. Mutta tätä ei voi jättää tähän. J-mies lähtee illalla kauppaan ostamaan loput tarvikkeet ja otetaan uusi yritys. Jep, hyvää on – ja paras on kyllä ollakin kaiken tämän säädön jälkeen!


Portonic 
(2 lasillista)

8 cl kuivaa tai makeaa valkoista portviiniä
10-20 mintunlehteä
tonicia
4 limetin tai sitruunan lohkoa
jäitä

Laita mintunlehdet laseihin ja murskaa niitä, jos haluat hieman voimakkaampaa mintun makua. Täytä lasit jäillä. Lisää portviini ja pidennä juoma maun mukaan tonicilla. Purista sitruslohkot joukkoon ja laita myös lohkot laiseihin. 
Tarjoa aperitiivina esim. suolattujen manteleiden tai ilmakuivatun kinkun kanssa.

Lähde: Glorian ruoka & viini 7/2012.

6 kommenttia:

 1. Wohoo, tää on niin mun drinkki :) Lissabonissa tuli noita valkoisia portteja maisteltua, olinkin unohtanut niiden olemassaolon.

  Portviini sopii kyllä jouluun hienosti, mulla oli jonkin sortin port-juustoyhdistelmät mielessä ja just kattelin portviini-taatelikakun ohjetta pikku kuola suupielessä.. Oijoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, portviini on kyllä niin kaveria joulun kanssa.

   Poista
 2. En ole kovast drinkkinaisia, mutta tämä on aika ässäjuoma. Mutta meillä tätä juodaan enempi kesällä. Mutta miksei talveölakin, virkistää ja virittää tunnelmaan aina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ehdottomasti kesää on tässä drinkissä. Mutta hain jouluksi alkumalja-skumpan korviketta ja musta tässä on samaa pirteä meininki kun kuohuviinissä.

   Poista
 3. Mä komppaan Tuslaa siinä, että meilläkin tämä on enemmän kesäjuoma. Mintun ja sitruunan kanssa en tosin ole tätä kokeillut, pitääkin muistaa seuraavalla kerralla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Tuslalle aiheesta just vastasinkin. Itse kun olen vähän kyllästynyt skumppaan (!) niin tästä löytyi sille hyvä vaihtari. Mielestäni toimi ihan ok ilman minttuakin, mut sitruuna oli drinkissä tosi hyvä lisä, kokeile ihmeessä.

   Poista