keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Uusi tuttavuus: villiparsa


Kesäkuun Uusi tuttavuus tuleekin heti nyt alkukuusta, vielä kun tätä herkkua on tarjolla. Haahuilin Vanhassa Kauppahallissa ja katse kiinnittyi vihannestiskillä parsojen välissä makoileviin söpöihin, vihreisiin heiniin. Villiparsaa* se on, opasti myyjä. Neljä minuuttia kun keittää suolavedessä niin hyvä tulee. Ja tuli! Vähän naurattikin, näyttää spagetilta.

*Muokkasin nimeä, aiemmin täällä virheellisesti väitin että kyse oli varhaisparsasta.


Ja siis maku oli oikein hyvä, vähän ehkä makeampi kuin tavallinen parsa. Ja ei pelkoa puisevista kohdista eikä tarvitse kuoria. Seuraksi parsa sai salaatin jossa oli pinaattia, jäävuorisalaattia, rucolaa, kirsikkatomaatteja ja parmesania. Sekä lämpimän kesäillan, kattauksen parvekkeelle, vähän valkoviiniä ja paljon puhetta siitä miksi ulkona on niin kivaa syödä.

17 kommenttia:

 1. Ovatpas nättejä! Täällä saa todella nuorta parsaa keväällä ja nytkin vielä,mutta ihan tuollaisiin en ole vielä törmännyt.

  VastaaPoista
 2. enpäs ole tämmöisistä kuullutkaan, voisi testata!

  VastaaPoista
 3. Jos tulee vastaan niin suosittelen juu! Ja ihan oikeasti tuota pystyisi käyttämään spagetin tapaan, joku simppeli kastike seuraksi. Hinnasta mun piti sanoa että vähän kalliimpaa kuin tavallinen parsa, tuo nippu maksoi 3,50 e.

  VastaaPoista
 4. Oho, hyvältä näyttää vaikka en oo tuollaisia koskaan nähnytkään!

  VastaaPoista
 5. no vau! pakko testata jos vastaan tulee.

  kivat tuikkukipot!

  VastaaPoista
 6. Oi ihanan näkösiä :) Täytyypä nyt äkkiä lähteä noita jostain metsästämään!

  VastaaPoista
 7. En ole minäkään ikinä nähnyt enkä kuullut ;D Olisi hyvää spagettia! Mitenkähän myöhälle kesää sitä saa? (jos nimi on varhais-)
  Tietääkö kukaan laitetta, millä voi tehdä esim. kesäkurpitsasta "spagettia"? Haluaisin sellaisen ;-D

  VastaaPoista
 8. Nää pärjäis kyllä kasvismissikisoissa, todella hurmaavan näköisiä. Äitiliini, luulisin että saman ajan kuin isompiakin mutta ei kyllä hajuakaan, heh. Joo mäkin haluan sellaisen spagettikoneen!

  Ellu, kiitti :)

  VastaaPoista
 9. Minulle tuota samaa tuotetta markkinoitiin villiparsan nimellä.

  Googlen kuvahaun mukaan villiparsa näyttäisi ihan samanlaiselta kuin varhaisparsa.

  VastaaPoista
 10. Ei vitsi, olikohan nää sittenkin villiparsoja?! Hehee, hyvä Jaana, kiitos! Mistäköhän mä tuon varhaisparsan keksin, tai sitten mulle sanottiin niin mutta joo, villiparsa on se virallinen nimi!

  Hemmetti, mä käyn muokkaamassa tekstiin. Kiitos ja anteeksi huijaus! Annaleena, alkuperämaata en tajunnut kysyä.

  VastaaPoista
 11. Juuri nyt myös "villiparsaa" saatavissa suoraan niityiltä varmasti luomuna eli maitohorsman nuput odottavat kerääjäänsä.
  Maku ja näkö hieman parsamainen. Voisulan kanssa maistuu!!!

  VastaaPoista
 12. Ihastelin näitä Liemessä-blogissakin - kuvasi ovat hurjan kauniit. Samaa mieltä ulkona syömisestä :)!

  VastaaPoista
 13. Merituuli, joo ehkä kauneinta mitä olen vähään aikaan syönyt :)

  VastaaPoista
 14. Ooh, kuulostaapa hyvältä! Toivottavasti tuota saa (edes jossain vaiheessa) täältäkin päin, en ole kyllä nähnyt missään... Olisi kiva kokeilla. Parsa kun on ihan hyvää, mutta ne puisevat kohdat on vähän epämiellyttäviä, ja jos tuossa ei sitä ongelmaa ole, niin... :-)

  VastaaPoista