lauantai 18. kesäkuuta 2011

Bataatista keitto, raparperista jälkkäri

Viime aikoina kiireisenä ja väsyneenä on tullut syötyä taas ihan liian usein puolivalmisteita tai jotain muuta ruokasälää. Nyt koitti onneksi viikonloppu, jolloin oli aikaa kokata. Niin sitten tehtiin.

Chocochilin Elina on ehkä tarkoittanut bataatti-kookoskeiton enemmän talviruuaksi, mutta hyvälle se maistui näin sateisena kesäpäivänäkin. Ohje on Elinan mainiosta Viiden tähden vegaani -kirjasta. Keiton ohje löytyy myös täältä, joten en ala sitä tässä sen kummemmin kopioimaan. Kunhan vain kiitän mainiosta ohjeesta!

Haluaisin valokuvauskurssille, jossa opeteltaisiin vaihtoehtoisia tapoja kuvata keittoja. En keksi enää mitään!
Ruokaohjeita tulee usein etsittyä netistä, kun se on niin nopeaa ja helppoa. Mutta on keittokirjojen selaaminenkin ihanaa, varsinkin jos ne ovat kauniisti kuvattuja ja taitettuja. Tuota Viiden tähden vegaania selailee kyllä mielellään.

Jälkkäriksi tein raparperipaistosta, jota olen tehnyt aiemminkin. Seuraksi vaniljajäätelöä ja kahvia. Minusta on kesää myöten kuoriutunut melkoinen kahvinlipittelijä. Täytynee ehkä rajoittaa hieman.

Marimekon kipot ovat somia, mutta aivan liian pieniä jälkkäriastioiksi, sanon ma.

Olipa ihanaa syödä hyvää, itsetehtyä ruokaa! Nyt kyllä lupaan nipistää jostain aikaa ruuanlaitolle ja jättää puolivalmisteet kauppaan. Hyvä ruoka, parempi mieli.

Ei kommentteja: