perjantai 21. joulukuuta 2012

Joulukalenterin luukku 21: Kettukauluri / Fox scarf

Olipa aika hassua, kun tämä viime vuonna tekemäni kettupuuhka alkoi tulla vastaan internetissä oikein urakalla, Pinterestissä eritoten. Ja kun se jossain vaiheessa nousi toviksi tuohon blogimme luetuimpien postausten joukkoon, ajattelin että otetaas niinku toiveuusinta tähänkin joulukalenteriin. Vaikka eihän kukaan sitä varsinaisesti toivonutkaan. No mutta silti.


Viime vuonna tein kettupuuhkia joulupaketteihin pikkuystäville, tänä vuonna olin itsekkäämpi: minäkin halusin omani. Punertavanoranssi lanka on kaksinkertaista Drops Alpaca -lankaa ja valkoiset pätkät jämälankaa, arvatenkin Novitan 7 veljestä. Puikot viitosen.

Mutta kunnia sille, kenelle se kuuluu: ihanalle Muumurulle! Kettupuuhka on helppo ja nopea neuloa: tässä linkki ohjeeseen.

Olen tainnut saada tartutettua jonkinasteisen kettuinnostuksen myös naapurustoon. Nimittäin syksyn yhtiökokouksessa minulla oli kutimet mukana, ja naapuri kysäisi: ai teet aikuisten kettupuuhkaa? Hih, no sitäpä sitä.

Muistin virkistykseksi vielä kuvat viime vuoden kalenterista.--
Hello our English speaking friends! This fox scarf is really easy to knit and you can find the pattern behind the link.  Happy Fox knitting to all!15 kommenttia:

 1. Heh, mä sain juuri yhden tuollaisen valmiiksi eilen, ajattelin kummityttärelle. Jos saan sen pakettiin asti ja toimitettua.

  Muutin ohjetta kyllä hieman. En nimittäin ole ikinä nähnyt valkopäistä kettua, enkä toki insinöörinä (diplomi-;) suvaitse moista epätarkuutta ketussani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EpätarkKuutta.

   T. Rouva Suurpiirteinen

   Poista
  2. Erittäin hyvä huomio, Liina! Voinko mä nyt enää pitää kettuani?! Ehkä en! Pakko neuloa uusi,

   Poista
  3. Saat erityisluvan ;) Voisin itsekin tehdä tällaisen itselleni, sinikettua vaikkapa!

   (Se valkoinen pää kyllä näyttää hyvältä, en minä sillä :D)

   Poista
  4. Se sinikettu olis kyllä vänkä!

   Poista
 2. Haa, mä just eilen mietin että mitähän sitä alkaisi tekemään kun loma alkaa TÄNÄÄN. Mut mähän neulon kettupuuhkan, joo! Aloitan mini-versiolla.

  VastaaPoista
 3. Tämä on just hyvä aloitus lomalle. Eikun puikkoja kilisyttelemään!

  VastaaPoista
 4. Voi että... minulla on vaan poikia eikä taida kouluikäisille vesseleille tuollainen kaulaan kelvata hienoudesta huolimatta... Itselleni tietysti voisin yrittää saada aikaiseksi. Pitääkin miettiä mitä kaikkea tekemistä sitä on itselleen jo joululomalle ahnehtinut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tein tällaiset viime jouluna kummipojille, tosin 3-vuotiaille. Ja tarkemmin kun ajattelen, niin kehuja taisi tulla lähinnä äideiltä... Mutta kyllähän pojatkin nyt kettukauluksia tarvitsevat, eikös juu. Ja äidit nyt ainakin.

   Poista
 5. Onpas ihana! Pitää ehkä tehdä ensi kaudelle tuollaiset :) tänä syksynä meillä on ollut molemmilla (äidillä ja pojalla) vanhanajan kaulurit, joissa on saman tyyppinen kiinnitys kuin tässä. Ihan huippu muuten tää teidän blogi ja joulukalenteri, olen tätä täältä sivusta seuraillut! Ihanaa joulunaikaa teille <:) toivoo Vertin äiti Inari (joka ei ole juuri leikkipuistokamuja ehtinyt moikkaamaan tänä syksynä, harmi kun ei olla törmätty kylillä!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hauska kuulla! Kauluri on kyllä kätevä, voisin itsekin tiukta seuraavaksi jotain sellaista. Itselläkin puistoissa ja kylänraitilla liikuskelu on ollut suht vähäistä töihinpaluun takia. No mutta otetaan tavoitteeksi, että ensi vuonna nähdään!

   Poista
 6. Juuri viimeistelin oman kettupuuhkani! Tai siis ei siitä puuhkaa mulle tullut, mutta ensimmäinen mun neulomani sellainen. Ihana on! Kohta on blogissakin todisteita. :)

  VastaaPoista
 7. Tää on kyllä mainio. Ens vuonna sitten se mäyräkoiraversio!

  VastaaPoista
 8. Hello!

  we loved this scarf so much that we included it in a fox round up!
  Sorry, I really don't understand Finnish...

  http://www.raetherei.blogspot.de/2013/01/foxy-things.html

  VastaaPoista