maanantai 3. joulukuuta 2012

Joulukalenterin luukku 3: Kuusenkoriste paperista


Olen jo pari joulua keräillyt avatuista lahjoista jääneet kivat paperit talteen. Ja vannonut että seuraavaksi jouluksi askartelen niistä jotain. Nyt tuli tuo vannomus toteutettua – tein kuusenkoristeita omasta suosikki-joulupaperistani eli voimapaperista.

Aluksi lähdin seuraamaan Joulu-lehden ohjetta, mutta en onnistunut saamaan koristeesta symmetristä. Epäsymmetriahan ei käy! Joten sovelsin oman ohjeen, lopputulos on melkein sama.

Näin tämä koriste tehdään:
1. Leikkaa paperista noin sentin levyisiä suikaleita. Tarvitset kaksi pitkää ja kolme lyhyttä suikaletta, pituudet 20 cm ja 30 cm.

2. Taita suikaleet pituussuunnassa keskeltä puoliksi ja kiepsauta suikaleiden päät taitteen kohdalle ja nipistä keskeltä kiinni sydämen muotoon.

3. Kasaa sydämet päällekäin vuorotellen niin että aloitat ja lopetat pienemmällä sydämellä.

4. Yhdistä sydämet nipuksi muutamalla pistolla, neulaa ja lankaa käyttäen siis. Lisää puuhelmet muutamalla pistolla päälle. Tee samasta langasta ripustuslenkki.

Aavot ja valmista tuli. Enää puuttuu joulukuusi.


10 kommenttia:

 1. Kyllä on kaunis! Just mietinkin, että mitä sinne kuuseen tänä vuonna ripustais.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tee ihmeessä näitä! Eka on vähän hankala, mut sit helpottuu kun pääsee hommasta jyvälle.

   Poista
 2. Superkauniita! Sulla on Eki aina parhaat joulukoristeet!

  VastaaPoista
 3. Kauniita koristeita. Jaksaiskohan itsekin askarrella... Mulle on kylläkin opetettu, että symmetria on syntiä. Se on hirvittävän vapauttava ajatus monella tapaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu, pitääkin yrittää päästä eroon tästä ainaisesta symmetriaan pyrkimisestä. Leikkautin hei just epäsymmetrisen tukan - ehkä mullakin on toivoa!

   Poista
 4. Hieno, tuosta voisi selvitä tällainen tumpelokin...

  VastaaPoista