lauantai 8. joulukuuta 2012

Joulukalenterin luukku 8: Pannunalunen huovutetuista palloista

Nurkissa pyöri vailla päämäärää hahtuvakerän loppu. Ajattelin pyöritellä siitä pienenpieniä lankakeriä, heittää ne pesukoneeseen ja askarrella huopapalleroista joulukoristeita. Alku sujuikin ihan suunnitelmien mukaan, kerästä syntyi monta pientä nöttöstä jotka päätyivät pesupussissa kuudenkympin konepesuun. Mutta sitten kun valmiilla huopapalleroilla rupesi leikkimään, niin ne halusivatkin muodostaa suoria rivejä. Ja riveissä ne rupesivat näyttämään joulukoristeiden sijaan pannunaluselta. Eipä siinä auttanut taistella vastaan.
Ehkä tämä palluroista muodostunut pannunalunen on hieman joulukoristeita tarpeellisempikin. Yhdistin pallot ihan neulalla ja ompelulangalla, yritin aina laittaa tiukan solmun lankaan joka pallon jälkeen. Ihan hyvin pysyy alunen muodossa tällä viisiin.Luulin olleeni originelli pannunalusideoineni, mutta pieni googlaus todisti muuta. Täällä on esimerkiksi ohjekin alustan laadintaan. Ja opinpa googlatessani, että näitä kutsutaan laiskan palloiksi. Vallan osuvaa.

14 kommenttia:

 1. Oon ihastellutkin noita kaupoissa ja tuohan sopis juurikin mun keittiön väreihin ;).

  Hieno tuli!

  -Sanski-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta, täähän on ihan sun väri! pidetään mielessä :)

   Poista
 2. Hieno, noista tulisi mahtava matto jos jaksaisi väsätä niitä mielettömän määrän! Mutta mikäs siinä ois laiskan palloja väännellessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no noiden pyörittely käy kyllä terapiatekemisestä, että sikäli matto vois syntyä yllättävän nopeastikin :)

   Poista
  2. Juu se Hayn pallomattohan on ihan tosi pop: http://hayshop.dk/products/68-carpets/9-pinocchio/

   Poista
  3. huomautettakoon tosin, että tällä menetelmällä näistä palloista tulee aika höttöisiä. eli matossa saattaisivat mennä hieman linttaan. eri asia sitten, haittaako se mittään!

   Poista
 3. En ole tajunnutkaan että noita on noin helppo tehdä. Olen ihaillut kaupoissa minäkin niitä värikkäitä pannunalusia ja mattoja. Hmmm....pakko kokeilla! Kaunis on tuo violetti väri:)

  VastaaPoista
 4. Kivoja palloja kerrassaan! Mullakin on muutama kerä sellaista hahtuvalankaa, josta ei sitten jostain kumman syystä koskaan syntynytkään villahousuja vauvalle. Ehkä niistä tulee palloja... Pannunalusia tai kaulakoruja tai joulukuusenpalloja tms. Hieno on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no ei kun pyörittelet palloiksi vaan. mää jopa tikkusin niitä villahousuja, mutta eipä tullut montaa käyttökertaa. pannunalunen ja kuusenpallot on tarpeellisempia!

   Poista
 5. Ihana! Kuinka suuria palloja pyörittelit? Ja kuinka paljon ne kutistuivat? (Tuijottelen hahtuvalankakasaa ja mietin mitä niistä oikein tekisi - ehkäpä stashista pääsisi nopeammin eroon pyörittelemällä palloja kuin tikkuamalla) :D -Sari-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tänks! alkuperäispallot oli ehkä 3,5-4 cm läpimitaltaan, konepesun jälkeen 2,5 senttisiä. joo on tää nopeampaa ku tikkuaminen :)

   Poista