maanantai 20. kesäkuuta 2011

Sitruuna-suklaakaakku

Sain taannoin kaverini yökylään, ja sen kunniaksihan täytyi tietenkin leipoa kaakku. Olin aikaisemmin maistanut sitruksen makuista Yosa-uutuutta ja todennut tuotteen hyvän makuiseksi, mutta liian makeaksi - täydellinen siis jälkiruokatarkoituksiin! Tältä pohjalta päädyin leipomaan sitruuna-suklaakakkua, ja lopputulos olikin kyllä aika mainio. Kaiken lisäksi kakku sopi hienosti kirpparilta löytämälleni lasiselle tarjoilulautaselle!


Sitruuna-suklaakaakku

Pohja:

4 dl jauhoja (käytin spelttiä)
1,5 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 prk Yosa Sitrusta
1,5 dl vettä
1 dl öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja Yosa, vesi ja öljy keskenään. Lisää nesteet jauhoihin ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun pyöreään kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa sen jälkeen kahteen osaan. Pohja on hieman murenevainen, joten käsittele varovasti.

Täyte:

1 prk Yosa Sitrusta
1 dl vaniljakreemijauhetta (Sokerikoriste A. Käyhdyn kreemijauhe on maidotonta)
n. 1,5 dl soijamaitoa

Vatkaa sähkövatkaimella Yosan joukkoon kreemijauhe ja soijamaito. Lisää maitoa hieman, mikäli täyte jää liian tönköksi. Levitä täyte kakkulevyjen väliin.

Päälle:

100 g tummaa suklaata (n.70 % on hyvä)
0,5 dl soijamaitoa tai -kermaa
sitruunalohkoja

Rouhi suklaa hienoksi. Ota muutama rkl rouhetta sivuun kakun koristelua varten. Kuumenna soijamaito kuumaksi ja kaada suklaarouheen sekaan. Sekoita sileäksi ja levitä kakun päälle. Koristele suklaarouheella ja sitruunalohkoilla.

10 kommenttia:

  1. Täyte kuulostaa tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Voi kuolaus ja kateus taas kerran. Mäkin haluun kaakkua! Ja tuo vaniljakreemijauhe pitää ottaa haltuun täälläkin köökissä.

    Mainio kirpparilöytö myös!

    VastaaPoista
  3. Kiitos, Yaelian!

    Jytis, kakkukekkerit juhannuksena?

    VastaaPoista
  4. Kakkukekkerit jooo! Näyttää siltä että ensimmäinen parvekemansikka kypsyy just viikonlopuksi ja olen luvannut tehdä mansikkakakun heti kun tällainen ihme tapahtuu niin mä osallistun kekkereihin sillä!

    VastaaPoista
  5. Kiitos kreemivinkistä, helpottuisi taas kakunteko, jos tuota saisi käsiinsä. Mistä olet tuota jauhetta ostanut?

    VastaaPoista
  6. Marja, olen ostanut tuota kyseistä (vegaanista) kreemijauhetta joiltakin messuilta. Tuolla valmistajan nettisivuilla taisi olla lista messuista, joihin osallistuvat. Maidollista jauhetta saa kyllä monista kaupoista, vinkkejä kannattaa katsoa vaikka Kinuskikissalta.

    VastaaPoista
  7. Juuri tuollaista maidotonta kreemijauhetta olen etsinyt, kaikissa kreemijauheissa kun tuntuu olevan aina maitoproteiinia. Messutiedot olivat viime vuodelta, joten täytyy varmaan soittaa valmistajalle. Luulisi, että ainakin postiennakolla voisi purkin tai pussukan lähettää.

    VastaaPoista
  8. Toivotaan parasta, kerrohan sitten miten kävi!

    VastaaPoista
  9. Voi nam! Kuulostaa ihanalta. Sitruuna on hyvää ja suklaa on hyvää, joten tuo kakku ei voi olla muuta kuin hyvää! :D

    VastaaPoista
  10. no nyt oli kyllä täysin aukoton teoria :)

    VastaaPoista