keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Peittoprojekti

Viime sunnuntaina suunnattiin Herkun ja koukun porukalla Loviisaan Ekiä moikkaamaan, ja samalla vähän tutustumaan uuteen perheenjäseneensä. Helsingin päässä oltiin kesän mittaan pidetty taas muutama salainen palaveri, sillä reippaat kerholaiset halusivat tervehtää sitä uusinta ja pienintä villaisella ja pehmeällä paketilla.


Paketista kuoriutui palasista koottu peitto. Palaset olivat noin 16x16 senttisiä aina oikein tikuttuja neliöitä, jotka koottiin yhteen virkkaamalla. Langat löytyivät valmiina lankakorien syövereistä, ovat kaikki semmoista ohuehkoa villaa.

Kuten yhteisprojekteissa kuuluukin, peitossa näkyvät erilaiset käsialat - seassa on niin niitä tiiviitä ja tiukkoja lappusia, jotka on sormet verillä neulottu kakkosen puikoilla, kuin rennommin 3,5 puikoilla vedeltyjäkin.


Toivotaan kovasti, että peitto lämmittää pientä tulokasta syksyn viimoissa ja talven pakkasissa!

Itse tekaisin pakettiin mukaan vielä Tiuhtikset eli villahousut, jotka sopivat hyvin kestovaippailevalle. Lankana oli joskus kirpputorilta mukaan napattua vaaleansinistä hahtuvaa. Näyttivät tehdessä niin kovin pieneltä, mutta kyllä se housujen tuleva käyttäjä näytti sitten kuitenkin vielä pienemmältä!


7 kommenttia:

 1. Mun laput on tehty nelosilla :)

  VastaaPoista
 2. Ja pakko mainita että yks pala on tehty Rieslingin voimin Saksassa! Peittoprojekti herätti siellä paljon arvostusta, saksalaiset kolmekymppiset naiset eivät kuulemma ole kovia kutomaan. Kannattaisi heidänkin testata joskus lasillisen äärellä :)

  VastaaPoista
 3. no nii, sekin vielä hanna. ja jytis, huppelikäsityösessiot on kyllä aliarvostettuja!

  VastaaPoista
 4. Näin yöllä ihan hullua unta, että voitin lankakaupan. Kylkiäisinä tuli myös iso karhu, joka asui kaupan lattian alla, ja jota piti ruokkia lattialautojen välistä ja mua pelotti ihan hulluna. Mutta olin tehnyt kauppaan myytäväksi paljon peittoja. Ehkä tämä postaus innoitti mun unen?

  VastaaPoista
 5. heta, sorry, ei ollut tarkoitus aiheuttaa postauksella painajaisia! vaikka oma lankakauppa (ilman karhuja) sinänsä oliskin aika jees...

  VastaaPoista
 6. No sehän se. Kun olin siinä unessa, et tää on mun unelma, mutta mitä mä teen ton karhun kanssa, enkä mä osaa talousasioitakaan ollenkaan :)

  VastaaPoista
 7. Peitto on niin hieno, kiitos vielä aivan ihanasta lahjasta!! Se lämmittää vauvan lisäksi myös meikäläisen mieltä! Ja Ellun tikkuamat pöksyt ovat aivan huiput myös - kohta niitä päästään käyttämään.
  Heta: jos vielä palaat samaan uneen uudestaan, niin palkkaat vaan kato kirjanpitäjän taloushommiin, mutta se karhu onkin sitte kinkkisempi ongelma..hmm!

  VastaaPoista