sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Pop up -kaakku

Piti hommata sukulaispimulle synttärikortti. 18-vuotiaan arvolle olisi ehkä sopinut paremmin jokin muu kuin pastelliväriset kartonkiaskartelut, mutta niihin oli nyt kuitenkin tyytyminen.


Halusin nimittäin testata hauskaa pop up -kortin ohjetta, jonka löysin netistä. Malleja olisi ollut vaikka kuinka, mutta päädyin synttäriteeman mukaisesti kaakkuun, josta törröttää kynttilöitä.


Ihan mallikkaastihan se kakku kynttilöinen esiin pompsahtaa kun kortin avaa. Koristelin kakkusen muutamalla nauhalla - hyvin tähän olisivat sopineet kaikenlaiset glitterit ja paljetitkin.


Paketin mukaan tikkusin kiiruusti syksyisen setin: kämmekkäät ja pipon. Lankana oli kirppikseltä aikoinaan löytynyt täkänälanka, joka oli 100% ohutta villaa. Aika karheaa myöskin, mutta toivottavasti se ei estä käyttöä.


Ohjetta nyt ei sen tarkemmin ollut pipoon eikä kämmekkäisiin (mistä johtuen pipo pitikin tehdä kahteen kertaan, ensimmäisellä kerralla tuli aivan liian iso...), 3,5 puikoilla tikkusin, jotta lopputuloksesta tuli harvahko ja paremmin alkusyksyyn sopiva.

Onnea vielä kerran 18-vuotiaalle!

5 kommenttia:

 1. Ihana kortti! Kävin katsomassa korttiohjeita,tosi selkeän kivat,mutta tuskin kuitenkaan osaisin noin hienoa tehdä...

  VastaaPoista
 2. Oot kyllä melkonen korttitaituri! Joulukorttituotanto on vailla vertaa ja nyt tämä. Tykkään kovasti tuosta sinisestä väristä, mikä ehkä yllättää vähän itseäkin. Hiano setti! Toivottavasti onnentoivotukset sukulaistytölle välittyvät tätä kautta myös multa!

  VastaaPoista
 3. ohjeet olivat kyllä niin selkeät, että kyllä niillä onnistuu! yrittämään vaan, jos pop up -korteille tulee tarvetta.

  heta, tuo sininen on kyllä ihana. melkeen en raaskinut tehdä siitä mitään, kun ei samanlaista sitten taas löydä ikinä!

  VastaaPoista
 4. Komee sininen neuleissa. Ja kakkukorttikin on söpö. Taidanpa varioida! Synttärisuma lähestyy.

  VastaaPoista
 5. karmiini, noista pop up -ohjeista löytyy kyllä vaihtoehto monenlaiselle synttärisankarille!

  VastaaPoista