sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Tein viiliä!


On kuulkaa kokkailuinto aivan kateissa.
Ruokalistalla on viime aikoina ollut pakastealtaasta poimittuja juttuja, leipää ja ulkoruokintaa. Yritän ryhdistäytyä. Ajattelin että aloitan jostain superhelposta jutusta. Sain joululahjaksi Kaisa Isotalon ja Raija Kuittisen mainion Kotiruoka -keittokirjan ja sieltä osui viilin ohje silmiin. Tämän helpommaksi ei homma enää voi mennä.


Viili
Pane kunkin annoskulhon pohjalle noin ruokalusikallinen maustamatonta viiliä ja kaada päälle noin 2 dl maitoa. Jos käyttää luomumaitoa saa viilin päälle samettisen rasvakerroksen. Sekoita lusikalla ja jätä peitettynä happanemaan huoneenlämpöön noin vuorokaudeksi. Säilytä valmis viili jääkaapissa, tarjoa kylmänä.

Tässä viilin kaverina mustaherukoita pakkasesta, kanelia, ruokosokeria ja auringonkukansiemeniä.

9 kommenttia:

 1. Oho, aika jännää! Ei ole tullut mieleenikään valmistaa itse viiliä. Mutta tuota voisi kyllä kokeilla.

  Mua harmittaa, kun meidän lähikaupasta ei saa punaista viiliä, kun se on ihan parasta.

  VastaaPoista
 2. Viili on mahtavaa! Punainen viili etenkin :D Pitää ehkä kokeilla - säilyykö tuo montakin päivää jääkaapissa?

  VastaaPoista
 3. Meillä tehtiin kotikotona viiliä, kun olin pieni. Lehmiäkin oli vielä silloin. Jännintä oli käydä aina kurkkimassa, että joko viili on valmista!

  VastaaPoista
 4. Mun on niin miljoona kertaa pitänyt tehdä viiliä, mutta aina vaan on jäänyt aikeeksi. Hyvä sinä!

  VastaaPoista
 5. Laura, no muakin jännitti! Ja Liina, en kyllä tiedä tuosta säilyvyydestä, osaisikohan Pau auttaa? Taitaa olla enemmän kokemusta. Lehmät <3

  Heta, no nyt kyllä, heleppo ku mikä!

  VastaaPoista
 6. Myös meillä tehtiin kotona kesäisin itse viiliä, kun olin pieni. Itsellä ei ole tullut tehtyä kertaakaan! Pitäisiköhän ottaa ja koettaa :)

  VastaaPoista
 7. Ah, on pitänyt tehdä viiliä varmaan viis edellistä mökkikesää (miellän viilin mökki/kesä välipalaksi), mutta enpähän oo saanut aikaiseksi. Mitenkäs paksu kuorikerros tuohon tuli? Sehän on sitä parasta :)
  -Papu-

  VastaaPoista
 8. Lapsena muistan, että äiti teki mahtavaa jogurttia, mutta eipä ole tullut mieleen tehdä viiliä. Tuliko kaupan versiota parempaa?

  VastaaPoista
 9. Joo tää on kyllä jännä, itselläkin pyörinyt mielessä vaikka kuinka pitkään, mutta aina lykkäytynyt tekeminen. Vaikka se olikin NOIN helppoa. Suosittelen testaamaan kyllä!

  Papu, tein sinisestä luomumaidosta, tuli sellainen parin millin kerros. En tiedä jos olisi hapattanut kauemmin olisiko tullut reilumpi.

  Jonna, en mä tiedä kuvittelenko vaan mutta kyllä se mun mielestä maistui jotenkin pehmeämmälle! Tietty itsetehtyä aina romantisoi :) Tuo jugurtin teko alkoi kiinnostaa nyt myös!

  VastaaPoista