sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Paahdettu fenkoli-tomaattisalaatti


En ole aiemmin ollut mikään fenkolin suuri ystävä, mutta taannoin tekemäni fenkolisipsit muuttivat ystävyyssuhdettamme. Siksipä repäisin irti Me Naisissa jokin aika sitten olleen Marja Samulin Fenkoli-tomaattisalaatin ohjeen. Eikä ystävyyssuhde katkennut.

Fenkoli-tomaattisalaatti (neljälle)

3 fenkolia
150g kirsikkatomaatteja
100g rucolaa
1 dl mustia oliiveja
parmesanlastuja

kastike:
0,5 dl öljyä
1 sitruunan puristettu mehu
2 valkosipulinkynttä
puolikas ruukku basilikaa
puolikas ruukku persiljaa
ripaus chiliä
suolaa ja pippuria

Siisti fenkolit ja leikkaa lohkoiksi. Valmista kastike yhdistämällä ainekset pieneksi pilkottujen yrttien kanssa. Valele puolet kastikkeesta fenkolien päälle ja paahda 200 asteessa noin 15-20 minuuttia ja anna jäähtyä.

matkalla uuniin.

Halkaise kirsikkatomaatit, huuhtele ja kuivaa rucola, valuta oliivit. Yhdistä keskenään kaikki salaatin ainekset ja tarjoile lopun kastikkeen kanssa. Lohi sopi kivasti kaveriksi salaatille. Testimaistajana ollut äitikin tykkäsi, oikein maukasta. Ja jos äiti sanoo, niin sitten se on niin.




3 kommenttia:

  1. no jos sää oot oppinu tykkäämään fenkolista, nii kai munki sitte täytyy yrittää. ei oo ainakaan houkuttelevista resepteistä kiinni!

    VastaaPoista
  2. Paras tapa lienee piilottaa epäilyttävä raaka-aine pizzaan tai burgeriin :) Mutta juu, kyllä mä suosittelen antamaan vielä yhden mahdollisuuden!

    VastaaPoista
  3. fenkoli on niin hyvää, kiitos reseptistä, laitetaan muistiin sadonkorjuuta varten! (ja pistäpä jytis kasvamaan, vielä ehtii!)

    VastaaPoista