sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Raparperi-kinuskikeksit


Vielä vähän raparperista! Herkun ja Koukun Raisu tarjoili mulle yhtenä päivänä näitä keksejä ja piti testata itsekkin, oli niin hyvä idea tuo kinuskikastikkeen käyttö taikinassa. En mä ole tiennyt että valmiskastikkeet kestävät kuumennusta. Heti alkoi aivot hyrräämään, mihin kaikkeen kinuski- tai lakukastiketta voisikaan hyödyntää. Hyrryr.

Raparperi-kinuskikeksit (20 kpl)
(ohje Maku.fi)

200g voita
2dl sokeria
1 dl kinuskikastiketta
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
200g raparperia (laitoin 3 vartta)
1 rkl perunajauhoja

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kinuskikastike. Sekoita jauhot, hiutaleet ja leivinjauhe keskenään ja vaivaa käsin taikinaan. Viipaloi raparperit ja sekoita joukkoon perunajauhot. Sekoita käsin taikinan joukkoon.

Pyörittele taikina hyvin jauhotetulla leikkuulaudalla noin 30 cm:n pituiseksi tangoksi. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin ainakin tunniksi. Viipaloi taikina 20 palaan ja nostele viipaleet pellille leivinpaperin päälle. Mä kyllä tein vaan ihan klönttejä pellille. Ja sitten ne vähän levisivät.



Paista raparperi-kinuskikeksejä 200-asteisen uunin keskitasolla 16–18 minuuttia.  Siirrä keksit leivinpaperin avulla tasaiselle alustalle jäähtymään.


Ja mikäs se siellä lymyää.



Sormi jolla on naama!


Hullua! Ja jotta raparperikiintiö ei jäisi övereittä, tarjolla oli myös ihan tajuttoman hyvää Martha Stewartin ohjeella tehtyä raparperi-muru-keikauskaakkua,  leipurina Hanna. Oikeasti, testatkaa tuota. Ja kakun saa tehdä parikin päivää ennen tarjoilua, paranee vaan muhiessaan, ah.


Ei töki raparperi muuten vielä yhtään. Onneksi, nimittäin aivan mahtavalta vaikuttavat raparperi-curd ja raparperivanukas vielä testaamatta! Ja muuten joka kerta kun kirjoittaa raparperi, pitää tsekata se noin kolmesti, kirjoittiko oikein.



7 kommenttia:

  1. Ooh, mitä kesäisiä ihanuuksia! Nam! Ja hyrryr! : ) Näitä keksejä kokeilen kyllä oitis, kunhan saan raparperia käsiini.

    VastaaPoista
  2. Jes, raparperiohjeita! Raahasin just eilen siskon luota Nokialta hirmuisen pussillisen raparperia ja nyt se pitää upottaa johonkin :) Niinku esmes noihin kekseihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mahtavaa! Piirakkaa, kiisseliä, curdia, vanukasta, muffinssia, hilloa, onhan tuota upotusmaastoa!

      Poista
  3. Meidän kissa täyttää huomenna vuosia, teen sen kunniaksi näitä!

    VastaaPoista