keskiviikko 15. elokuuta 2012

Pari papusalaattia


Tuhannet kiitokset papuvinkeistänne! Vihreä papu tuntuukin olevan hyvin monipuolinen pötkylä, oivallinen lisuke sekä pääraaka-aine. Ensimmäiset testaukset on menty salaattilinjoilla, nyt kun vielä lämpimät päivät hellivät.

Papu-parmesansalaatti (yhdelle)

n. 100g vihreitä papuja
1 valkosipulinkynsi
vihreää salaattia
kourallinen rucolaa
kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
parmesanjuustoa
auringonkukansiemeniä
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Leikkaa pavuista päät pois ja keitä kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Sillä aikaa paahda kuumalla pannulla auringonkukansiemenet ja mausta ne suolalla. Siirrä siemenet syrjään ja lorauta pannulle oliiviöljyä. Kuullota pilkottu valkosipulin kynsi ja lisää valutetut pavut pannulle. Paistele 5-10 min kunnes saavat väriä. Mausta suolalla.

Kokoa salaatti ja kasaa paistetut pavut annoksen päälle. Veistele päälle kunnon kasa parmesanlastuja, lisää paahdetut siemenet ja rouhi mustapippuria. Tilkka balsamicoa kruunaa homman.


Tämä toinen salaatti on sitten vähän itämaisempi. Molempi hyvä!


Papu-seesamsalaatti (yhdelle)

n. 100g vihreitä papuja
1 rkl seesaminsiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1 pieni purkki tonnikalaa öljyssä 
1 iso tomaatti
vihreää salaattia
rucolaa
persiljaa

Marinadi:
1 rkl soijakastiketta
1 rkl valkoista balsamicoa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa, ripaus sokeria

Sama homma kuin edellisessä, mutta nyt papuja keitetään kauemmin, koska niitä ei paisteta. Eli keitä papuja noin 10 min ja valuta. Paahda kuumalla pannulla seesaminsiemenet ja viipaloitu valkosipulinkynsi. Sekoita ne marinadiainesten kanssa. Heitä pavut marinadiin maustumaan, pyörittele. Revi salaatti, lohko tomaatti ja kasaa tonnikalan ja yrttien kanssa annokseksi. Lopuksi lusikoi pavut marinadi päälle.


Seuraavaksi papupataa. Tai piirakkaa. Tai pizzaa? Mulle käy muuten aina näin. Innostun yhdestä raaka-aineesta ja sitten se jää päälle. Kunnes on seuraavan innostuksen vuoro.

4 kommenttia:

  1. Aah, tuoreita papuja odotan! Vielä en ole kaupasta löytänyt, mutta huomenna kokeilen torilta. Aivan parhaita juuri tuolla tavalla salaatissa tai kiehautettuna ja nopeasti oliiviöljyssä ja valkosipulissa pyöräytettynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti löytyi! Joo, helppoja ovat kyllä!

      Poista
  2. Aivan käsittämättömän hyvää oli ainakin salaatti nro 1! Tuoreet pavut on vaan niin parasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäsit! Joo en tajua miten olen aiemmin vierastanut näitä vihreitä papuja. En enää!

      Poista