Vetiset keitot ovat mun mielestä huijausta. Kunnon keiton pitää olla paksua, sakeaa, pysyä lusikassa. Olin ajatellut tehdä pitkästä aikaa savutofu-tomaattikeittoa, Pumpkin Jamin Marin muistutuksesta. Tofua ei löytynyt, joten tomaatteihin oli tyytyminen. Päätinkin laittaa niitä sitten kolmea erilaista: paseerattuna, kirsikkatomaatteja paahdettuna ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Hyvä kombo!
Tomaattikeitto (2-3 annosta)
1 tlk paseerattua tomaattia
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
timjamia
oliiviöljyä
1 tl ruskeaa sokeria
suolaa, mustapippuria
1 rkl balsamicoa
paahdettuja, suolattuja pähkinöitä
maustamatonta (soija)jugurttia
Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Laita myös halkaistut valkosipulin kynnet pellille. Ripottele päälle vähän suolaa ja timjamia, sekä muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Sillä välin kuullota pilkottu sipuli kattilassa oliiviöljyssä. Lisää paseerattu tomaatti sekä pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Hienonna kasvisliemikuutio kattilaan, lisää sokeri, ripaus suolaa ja vesi. Anna porista pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää paahdetut kirsikkatomaatit, murskatut valkosipulinkynnet ja balsamico joukkoon ja maista. Mausta tarvittaessa lisää.
Tarjoile maustamattoman jugurtin, paahdettujen ja suolattujen pähkinöiden sekä paahdetun leivän kanssa. Peukku tälle!
Oon niin samaa mieltä tuosta sakeusasiasta.
VastaaPoistaTätä aion kyllä testata, semminkin kun vaikuttaa aika simppeliltä (vaikka alkuun katsoinkin, että onpas monta vaihetta, ohhoh :D)
Heh, juu tää on itseasiassa ihan tosi simppeli. Keitto valmistuu aikalailla siinä ohessa kun kirsikkatomaatit ovat uunissa. No more lirukeitto!
PoistaOnpas mahtavan syvä väri tuossa keitossa! Ja tuhti kuulostaa hyvältä, sellaiselta syksyisen sunnuntai-päivän lounaalta. Toi pyyhe näyttää kauheen tutulta, Kivistöstä taitaa löytyä samanlainen!
VastaaPoistaMainio pyyhemaku :) Toi on itseasiassa yks mun lemppareista!
PoistaJa juu, kyllä tässä keitto- ja patainnostuksessa on selvää syksyn tuntua, niitä vaan tekisi mieli. Syvä on väri ja maku, jugurtti raikastaa kivasti!
hei mää oon joskus tehny keittoa johon tuli uunissa paahdettuja tomaatteja ja valkosipuleja ja aurinkokuivattuja tomaatteja, ja se oli huippuhyvää! resepti on vaan ollut kateissa ikuisuuden, mutta tässähän se ois taas. jee!
VastaaPoistaNo kappas! Jos saisi valita yhden ruoanvalmistusmetodin jolla tekisi loppuelämänsä ruoat, mä valitsisin paahtamisen. Se vaan toimii aina ja kaikessa.
PoistaTörkeen hyvää keittoa! Ja jos haluaa vähän ei vegaanisti tuunata keittoa, niin tarjoiluvaiheessa voi keiton päälle murustella fetaa tai vuohenjuustoa, joka vie maun vielä astetta taivaallisempaan suuntaan :)
VastaaPoistaKiva kuulla että maistui! Ja juustomurutuunaus kuulostaa oivalta!
Poista