torstai 24. tammikuuta 2013

Perunapizza


Ostin kaupasta säkin perunoita, ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Päädyin Kotimaiset Kasvikset ry:n sivuille ja sieltä sitten silmiin iski tämä pizzan ohje. Pakkohan se oli testata.

Lopputulos muistutti ehkä enemmän piirakkaa kuin pizzaa. Ja vähän unohdin sen uuniin, joten pohjasta tuli aika kova. Mutta kiinnostava tuttavuus, hyvin sopi viluiseen sunnuntai-iltaan.

Tällä bloggauksella oli kaksi tarkoitusta. Muistuttaa siitä että peruna on hyvää ja esitellä mun kirppikseltä löytämät uudet lautaset, söpöt!



Perunapizza
(Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry)

Pohjaan:
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
3 rkl öljyä
6 dl vehnäjauhoja

Täytteeseen:
noin 4 perunaa (yleisperunaa)
1 punasipuli
150 g mozzarella -juustoraastetta
(2 rkl öljyä ja 2-4 valkosipulin kynttä)
suolaa
mustapippuria
yrttejä, esim tuoretta salviaa, rosmariinia ja timjamia

Lämmitä vesi käden lämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, öljy ja osa jauhoista. Sekoita. Vaivaa loput jauhot taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Kuori perunat ja leikkaa niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi.

Taputtele taikina leivinpaperin päällä pellin levyiseksi. Levitä päälle juustoraaste. Peitä kauttaaltaan peruna- ja punasipuliviipaleilla. Mausta halutessasi öljyn joukkoon murskatuilla valkosipuleilla, suolalla ja juuri rouhitulla mustapippurilla. Voit maustaa ennen paistamista myös tuoreella rosmariinilla tai salvialla. Laitoin juustoraastetta vähän tuohon päällekkin. Paista pizzaa 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele halutessasi päälle tuoretta timjamia.

10 kommenttia:

  1. Hei! Mä oon tehnyt joskus perunapizzaa sillä idealla, että taikinapohja korvataan perunaviipaleilla. Muuten päälle tomaattisoosit ja muut täytteet pizzan tapaan. Kevyttä herkkua!:)

    -Sanski-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa, kiinnostavaa! Pysyykö se sitten kasassa? Ja teetkö pohjan raaoista perunaviipaleista?

      Poista
  2. Mä olen kotoisin perunapitäjästä ja meillä tehtiin yläasteen köksän tunneilla kanssa perunapohjapizzaa. Saattais olla jossain tallessa ehkä se reseptikin mahdollisesti, pitäiskin etsiä. Mutta muistaakseni siihen pohjaversioon tuli perunaa raastettuna, ja kananmunaa ainakin sidosaineeksi, ehkä jopa juustoraastettakin oli pohjassa mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei! No toi kuulostaa siltä että pysyisikin kasassa. Liekö joku muukin juures toimisi "pohjana"? No testaamalla selviää :)

      Poista
    2. Perunassa se tärkkelys (?) auttaa siinä, että pysyy kasassa, mut kai joku muukin juures voisi silti toimia :)

      Poista
    3. Ainiin juu se tärkkelys. No mutta juu, pitääpä testata perunapohjaa!

      Poista
  3. Waaau, luovaa! Ja ihanat uudet lautaset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo! Ja joo oon ihan fiiliksissä noista lautasista! Kirpparilla oli tuttu myymässä, nää on sen mummon vanhat. Made in England. Ne on vähän pienemmät kuin ruokalautaset yleensä mutta pysyy sitten toi annoskoko kurissa heh.

      Poista
  4. mun lautasia <3 kerään juuri noita samoja :)ja ihana blogi sulla !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi jee, niitä siis saa vielä jostain?? Ja kiitos, yksin en kuitenkaan voi kunniaa ottaa koko blogista, meitä on tässä seitsemän mukana, mutta mukava kuulla että tykkäät!

      Poista