maanantai 14. tammikuuta 2013

Ranskalainen pannukakku


Ranskalaista pannukakkua eli clafoutista on tehty tässä blogissa ennenkin, mutta koska Ruokahommia-blogista bongattu resepti oli hieman erilainen, ja osoittautui mahtavan kuohkeaksi herkuksi, niin täältä tulee.

Oikeaan clafoutikseen laitetaan jo itse taikinaan kirsikoita, itse tein tällaisen marjattoman version, mutta nautittiin kirsikkahillon kanssa. Ihana parivaljakko.

Tässä alla oma versio Ruokahommien ohjeesta:

Ranskalainen pannari
(3-4 hengelle)

3 munaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
3 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
voita

Vatkaa munat kevyesti. Lisää sokeri, jauhot ja suola, sekoita hyvin. Lopuksi vielä kerma joukkoon ja sekoitetaan. Voitele uunivuoka ja kaada taikina sinne. Paista pannaria 175 asteessa noin tunti. Alkuperäisessä ohjeessa oli n. 30 min, mutta tää kyllä vaati pidempää kypsyttelyä. Ja sitten hillon kanssa huiviin. Ah!


Ja saa olla korkea vuoka, mulla ainakin se kohosi hulluna. Puff.


8 kommenttia:

  1. Oho, kylläpä kohos! Mulla ei tainnu ihan noin komiasti. Mutta oli kyllä herkkua, pitää tehdä pian uusiks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se johtui siitä kun ei ollut marjoja/hedelmiä taikinassa, nousee kevyemmin? Kiitos vaan vinkistä, ihan loistava päätös brunssille oli tämä!

      Poista
  2. Clafoutis on ihanaa - varsinkin kirsikoiden kera...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On! Tosin muhun vetoaa aina kaikki missä on kirsikkaa. Aina.

      Poista
  3. Oi, näyttää namilta - täytyypä kokeilla joskus :)

    Kiitos savipataleipäinsipiraatiosta! Leivoin ja kyllä maistui. Mutta minun leipäni jäi kiinni pataan. Mikä neuvoksi? En ole ennen savipataa käyttänyt, vaan tunnustan hankkineeni sen ihan leipäpostauksesi innostamana... Laitoinko liian vähän jauhoja kun pyöräytin sen vuokaan, vai mikähän meni pieleen? Pohja ei yksinkertaisesti irronnut vuoasta, vaan syötiin sitten pohjatonta leipää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, erikoista! Mäkin käytin aika vähän jauhoja, eli taikina oli löysää kun heitin sen pataan. Tosi hankala sanoa. Tää Tainan vikki alla on hyvä, mutta jos tosiaan savipatasi oli ollut uunissa koko lämpeämisen ajan niin sitten en kyllä keksi syytä. Voi pohjaton leipä :/

      Poista
  4. Kaikki äitini reseptit -blogista: "Nyt -siis leivän kohottua tunnin- lykkäät sitten tyhjän rautapadan uuniin. Laita uuni kuumenemaan 230 asteeseen. Kun uuni saavuttaa lämpötilan anna padan olla siellä vielä 1/2 h. Tarkoitus on saada pata hirveän kuumaksi, silloin nimittäin märkä taikina ei tartu reunoihin. Että tässä on niinkuin joku pointti."

    VastaaPoista
  5. Tää oli hyvää! Vähän niinkuin pannari tiivistetyssä muodossa. Pistelin puolukoiden ja sokeroimattoman omppusoseen kanssa. Nam! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista