maanantai 1. helmikuuta 2010

Helmikuun ruokahaaste: Tofu!

Taas mennään! Kiitos vielä kovasti kaikille Thaiburgeria tammikuun ruokahaasteessa äänestäjille, mukavaa että maistui :) Ja nyt sitten kohti uusia haasteita.

Mä pähkäilin ja pähkäilin ja päädyin lopulta raaka-aineeseen joka on mauton, hajuton ja väritön, mutta siitä saa vaikka mitä! Raaka-aine jonka kimpussa seuraavaksi kokkaillaan on TOFU!

Wikipedia

Tofu taipuu suolaiseen ja makeaan, leivontaan ja vaikka juomiin. Voi marinoida tai uppopaistaa, kypsentää tai ei. Jälleen on vain mielikuvitus rajana ja toivon että nekin joiden keittiössä tofua ei yleensä kokkailla, lähtisivät mukaan testailemaan mitä siitä oikein saa aikaan!

Wikipedia

Osallistuminen

Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt (blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi). Jos haasteruoan resepti ei ole osallistujan oma viritelmä, on postauksessa kohteliasta ilmoittaa ohjeen alkuperä.

Haasteruoka tulee postata 1.-21.2.2010 välisenä aikana. Haasteeseen osallistutaan ilmoittamalla linkki haastepostaukseen tämän jutun kommenttilootaan. Arin tekemä hyvä ohjeistus löytyy täältä!
Ilmoittautuminen päättyy 21.2.2010 klo 24:00 jolloin haastepostausten osoitteiden on oltava kommenttilootassa. Helmikuun ruokahaasteen järjestäjänä jäävään itseni ja muut Herkku ja Koukku -blogin tyttäret kilpailusta.

Äänestys

Haasteeseen määräaikaan mennessä ilmoitetut postaukset julkistetaan 23.2.2010 jolloin alkaa myös äänestys. Äänestystapa ilmoitetaan haastepostausten julkistamisen yhteydessä.
Äänestysaika päättyy 27.2.2010 klo 24:00.
Jos äänestyksen päättyessä useammalla postauksella on yhtä korkea äänimäärä, valitsee onnetar voittajan. Helmikuun ruokahaasteen voittaja julkistetaan 28.2.2010.

Maaliskuun ruokahaaste

Helmikuun 2010 ruokahaasteen voittaja järjestää maaliskuun 2010 ruokahaasteen. Aiheen valinta, säännöt ja aikataulu ovat hänen päätettävissään.

47 kommenttia:

 1. Tämähän on hyvä haasteaines:-) Mä tosin olen kokkaillut tofusta jo aika monta juttua,joten pitää miettiä mitä vielä keksisi.

  VastaaPoista
 2. No kiitos! Mä mietin että onko tää liian tylsä mutta toisaalta, hyviä tofureseptejä ei oo ikinä liikaa ja kokeneet tofukokkailijat joutuvat laajentamaan repertuaaria :) Ja sellaiset jotka ei ole kokanneet tofua voisivat kiinnostua testaamaan. Saa nähdä!

  VastaaPoista
 3. Upea aihe!! Tofu voisi kernaasti pesiytyä muidenkin kuin kasvissyöjien keittiöön, kuten tuolla idässä, tässäpä alkusysäystä sille! Jee!

  VastaaPoista
 4. Onnea haasteen voitosta! Ja melkoisen mukava uusi aihe! :) Itse olen tasan kerran ostanut, kokkaillut ja maistanut tofua enkä siitä tykännyt. Hyviä vinkkejä siis jään odottelemaan! :)

  VastaaPoista
 5. jopas haasteen heititte! Vaikka tofua joskus vegeaikoina koitin laittaakin, ainoa hyvä tofuruoka oli minusta stockan tofusalaatti, jossa tofuun saatu maku oli tosi onnistunut. En tiedä mitä siinä oli, ainakin soija-kastiketta. Mutta... Täytyy laittaa kypsymään. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos!
  Ja ehdottomasti haluan että te joilla ei ole niin hyviä kokemuksia tofusta, annatte sille köntille vielä mahdollisuuden ja osallistutte myös!

  VastaaPoista
 7. Onnea haaste voitosta! Ja hieno haasteaihe. Tofu on niin peruskauraa, että täytyypä tosiaan miettiä, mitä uutta vääntöä siitä saisi aikaiseksi.

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Jee, eka osallistuja!! Tervetuloa mukaan Kirsi, kuulostaa hyvältä! Linkki tosin oli viallinen, siinä näyttäisi olevan yksi ylimääräinen / lopussa.

  VastaaPoista
 11. Kokeillaanpa uudestaan.

  Eli osallistutaan tällä: Yrttitofusalaatti

  -Kirsi-

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Onnistuiskohan nyt tällä

  Olen vähän pahoillani kun tuli noin monta turhaa kommenttia...

  VastaaPoista
 15. Heh, Yaelian, no worries. Ihanalta kuulostaa, mukana oot!

  VastaaPoista
 16. Loistava aihe! Itseäni tökkii tofussa ainoastaan se, että siihen on tosi vaikea saada kunnolla makua, jos ei käytä marinointiin useampaa tuntia. Harvemmin olen niin järjestelmällinen, että edellisenä päivänä valmistelisin seuraavan päivän ruoan. Innolla jään siis odottamaan uusia, kekseliäitä reseptejä! Pitää itsekin yrittää keksiä jotain.

  VastaaPoista
 17. Saisiko haasteeseen osallistua vanhalla reseptillä? Suosittelisin nimittäin enemmän kuin mielelläni tätä tekemääni tofujuustokakkua kaikille kokeilunhaluisille ja jos vanha resepti kelpaa mukaan niin osallistuisin samalla haasteeseenkin :-)

  Tofujuustokakku

  VastaaPoista
 18. Karjalanpiirakka, joo totta, aika usein tilanne on se että kiljuva nälkä ja jotainhyväähetinyt :) Mutta on mulla myös hyviä kokemuksia marinoimattomasta tofusta jos muu ruoka on mausteista, silloin tofu toimii pehmentävänä raaka-aineena. Mielenkiinnolla odottelen minäkin!

  Ja Poropeukalo, säännöt sanoo että haasteruoka tulee postata 1.-21.2.2010 välisenä aikana, eli vanhemmat postaukset eivät pääse mukaan kisaan. Mutta kiitos mainiosta reseptivinkistä!

  VastaaPoista
 19. Jytis: Kiitos selvennyksestä :-) Haluaisin kuitenkin kaikesta huolimatta ilmoittaa haasteeseen mukaan tämän uuden kakun, josta tuli vähintään yhtä mielenkiintoinen kuin edellisestäkin :-)

  Marjainen Tofujuustokakku

  VastaaPoista
 20. Poropeukalo, loistavaa! Olet mukana!

  VastaaPoista
 21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 22. Minä osallistun haasteeseen tällä tänään hyväksi havaitulla reseptillä :)

  Taivaalliset tofuburgerit

  VastaaPoista
 23. Karjalanpiirakka, jesh tervetuloa mukaan!

  VastaaPoista
 24. Tofustakin saa hyvää! Karhulasta tullaan mukaan pikaruualla.:)
  Tofunuudelia

  VastaaPoista
 25. Keittiössä tolskaaja, niin saakin :) Tervetuloa kisaan!

  VastaaPoista
 26. Pitkä, oijoi, kuulostaa ihanalta! Kivaa kun tulee ihan uusiakin blogeja mukaan, tervetuloa!

  VastaaPoista
 27. Mustikkapöperö, mainiota! Olet mukana kisassa!

  VastaaPoista
 28. Olipas mukava aihe! Yllätin itsenikin, ja leivoin tofun sämpylöiden sisään. Pata kattilaa rakastaa -blogi tarjoaa siis tofuyllätyssämpylöitä.

  VastaaPoista
 29. Oi mitä herkkukokkauksia taas pukkaa, Kirsikka ja Anzku, tervetuloa mukaan!

  VastaaPoista
 30. OLETTEKO huomanneet että TOFU keittokirjaa saa taas! Siitä on otettu uusi painos ja sitä on kaupoissa saatavilla. TAMMI - Tofu keittokirja - Miettunen ja Kiskola

  VastaaPoista
 31. Reissussa olevan haaste-emännän eli Jytiksen puolesta toivotan myös Okriinan ja Marin tervetulleiksi haastekisaan!

  Tosi hyviltä vaikuttavat molemmat reseptit, ihan vesi herahtaa kielelle.

  VastaaPoista
 32. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 33. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 34. Kolmas kerta toden sanoo...? Blogger ei tykkää kautta-viivoista, huomaan.

  Siis.
  Onnea vielä näin jälkikäteen tammikuun voitosta! Täten osallistun myös helmikuun haasteeseen. Ketsuppila esittää: Tom Yam tofulla.

  VastaaPoista
 35. Ketsuppi, ilmoittautumisesi kirjattu, tervetuloa ja onnea kisaan! (Kisaemäntä Jytis on edelleen reissussa, mutta palailee kotimaisemmiin parahiksi kisan huipentuessa.)

  VastaaPoista
 36. Ari, tervetuloa mukaan kisaan! Ilmoittautumisaika taitaa olla nyt umpeutunut, joten ei muuta kuin odottamaan Jytiksen äänestyspostausta.

  Aika tosi paljon mielenkiintoisia tofuruokia - voipi olla, että täytyy kokeilla kaikkia...

  VastaaPoista
 37. Siis kääk! Mä olin IHAN VARMA, että dedis on tänään, mutta tofun ollessa marinoitumassa tajusin sen olleen jo eilen. Höh.

  En siis osallistu kisaan savuisella ja lämpimällä tofu-paprikasalaatilla :-/

  VastaaPoista
 38. No höh, Välispiikki! Kävipä tässä harmillisesti. Mukavan kuuloinen resepti!

  VastaaPoista
 39. Harmillinen väärinkäsitys, Välispiikki. Mutta jos yhtään helpottaa (no ehkä ei), niin mulle tulee kavereita kylään ensi viikonloppuna ja jotain tarjottavaakin täytyisi loihtia. Ehkä kokeilen tätä!

  VastaaPoista