keskiviikko 24. helmikuuta 2010

She wore bluuuuue veelv... lace scarf, daa daa daa

Luulitte varmaan, että viimeaikaisten lankapaljastusten jälkeen kulkisin lankakaupan ohi kiireesti, katseen punastuneena pois kääntäen? No viisastahan se olisi ollutkin. Totuus kuitenkin on se, että postausta seuraavana päivänä satuin kulkemaan Priiman ohi, ja ihan kuin itsestään lähdin sieltä parin lankakerän kanssa. Miksi kulkea lankakaupan ohi, jos siellä ei saa käydä? Miksi käydä lankakaupassa, jos ei saa hankkia lankaa? (Päättelyketju on aukoton. M.O.T.)

Näitä lankoja ei kuitenkaan siirretty lankalaatikoihin marinoitumaan, vaan samantien suoraan puikoille. Ja huivihan siitä sitten tuli. Keväthuivi.

IMG_4945

Malli: Omppu / Mari Muinonen
Lanka: Malabrigo Yarn Lace, menekki 40 g
Puikot: 4 mm
Koko: 160 cm x 30 cm

Mitä tästä nyt sanois? Kyllä mää tykkään. Kiva lanka neuloa, kiva väri, kiva malli. Ja jos vielä sisäinen tennari-huppari-minäni vaan antaa joskus sisäisen prinsessani hoitaa pukeutumisen, niin tulee varmasti pidettyä paljonkin.

Ohjeen neuloin aikalailla sellaisenaan, mutta lisäsin huivin päätyihin pitsiosion Nancy Bushin kirjasta Knitted Lace of Estonia. Tästä ja muustakin jännittävästä lisää Ravelryssa.

IMG_4965

8 kommenttia:

 1. huivi näyttikin ihan tuosta virolaispitsihuivikirjasta peräisin olevalta, ja olihan se sitte osittain. hieno!

  mun salainen huiviprojekti (samasta kirjasta) on nyt vähän hautautunut muitten harrastusten alle, mutta kyllä se sieltä vielä esiin kaivetaan.

  VastaaPoista
 2. No kyllä mun mielestä lankakaupassa saa käydä, jos sen ohi kulkee (olen kyllä muuttanut kulkureittiäni Menitan liepeillä, etten joutuisi kiusaukseen).

  Erittäin hieno huivi. Ja tuo sininen värikin miellyttää silmää ihan tosi paljon. Huomaan tykkääväni sinisestä aina vaan enemmän - ehkä lukioajoilta juurensa juontava yliannostusahdistus alkaa helpottaa?

  Kevät, saat kohta tulla!

  VastaaPoista
 3. Oi kun kaunis! Päätyjen pitsit viimeistelee mallin hienosti.

  VastaaPoista
 4. Kiitos ellu, hertta ja valokki! Tosiaan tuota pitsihuivikirjaa on tullut selailtua (ja teoriaosaa jopa lueskeltua) viime aikoina, sieltä ajatus noihin päätyihin. Huivimalli on sinälläänkin kaunis, mutta mielestäni myöskin päädyt sopivat siihen mainiosti. Ellu, odotan jännityksellä salaisen projektin valmistumista!

  Hertta, mähän en siis (myöskään?) edes oikein tykkää sinisestä, mutta olen viime aikoina neulonut lähes pelkkää sinistä. En ymmärrä. Ehkä se on sitten uusi musta?

  Tässä ihanassa auringonpaisteessa muuten tuntuukin, että kevät on ihan nurkan takana. Odotan aurinkoisia hankipäiviä kovasti, ja sitten leskenlehtiä, ja sitten koivunversoja, ja sitten... hellekesää! Narutoppeja ja flipfloppeja!

  VastaaPoista
 5. hertta, sama homma, mullakin oli lukioaikoina mm. siniset seinät, verhot ja huonekalut eikä yliannostukselta vonut välttyä. mutta nyt taas sininen näyttää pitkästä aikaa kivalta!

  VastaaPoista
 6. Priima on kyllä vaarallinen, asun siinä nurkilla. onneksi en asu Menitan nurkilla, se olisi vielä pahempi.

  toisaalta huomaan joskus käveleväni 2 km pidemmän lenkin, jotta lankakauppa ihan sattumalta vain olisi matkan varrella.

  tosi kaunis huivi!

  VastaaPoista
 7. Kiitti Tintin ja Liina! Kävelylenkkejä lankakaupan kautta saatetaan harrastaa ihan vähän täälläkin...

  VastaaPoista