maanantai 15. helmikuuta 2010

Lankakätköt

Pistin eilen kaikki loputkin lankani Ravelryn stashiin eli virtuaaliseen lankakomeroon. Sieltä löytyy pelottava toiminto, jolla voi tehdä Excel-yhteenvedon lankavarastoistaan. Lopputulos ei ollut ihan niin pelottava: sitä on 7.4 kiloa! Eihän se ole paljon? (kuiskaa hiljaa: vain 19 kilometriä.) Äkkiähän nuo neuloo pois.Tarkemmin pohdittuna 7 kiloa lankaa on kyllä yli kymmenen villapaitaa. Hmm. Tarkemmin pohdittuna ajatus alkaakin tuntua vähän pelottavalta.

12 kommenttia:

 1. Voi ei! En tiennyt tuosta ominaisuudesta. Nyt valkeni, että minulla on lankaa 22782,2 metriä (ei edes puhuta niistä coneista joiden metrimäärä ei ole tiedossa (niitä on 7350 grammaa tuohon lisäksi).

  Kivan värisiä lankoja sinulla...

  VastaaPoista
 2. Hih, se on loistava toiminto! Ja täytyyhän siellä lankavarastossa olla valinnanvaraa, kun inspiraatio iskee.

  VastaaPoista
 3. no huh, uskallankohan minä ikinä laittaa kaikkia lankoja tuonne raven varastoon. Taidan elellä edelleen kuvitelmassa, että niitä on vaan ihan vähän...

  VastaaPoista
 4. Tulipa langoista nätti kollaasi!

  VastaaPoista
 5. RiikkaS, kivoja neuleita sulla! Aavistelen värivalintojen perusteella, että meidän stashit saattais näyttää aika samanlaisilta...

  Kiitti Yaelian, onneksi on mistä koota kollasia ;)

  VastaaPoista
 6. Mutta kuinka IHANIA lankoja! Mä en omia keriäni voi laittaa tonne Ravelryyn, kun ne on kaikki epämääräisiä vyötteettömiä jämäkeriä.

  Mutta jahka mä oon neulonut ne (niitäkin on ehkä se parikymmentä kilometriä), niin sitten mä ostan taas lankaa ja alan tallentaa niitä Ravelryyn.

  Erittäin kauniita ovat katsella nämä lankasi.

  VastaaPoista
 7. :D

  pakko olla kyllä samaa mieltä siitä, että aivan hurmaavia lankoja :)

  itsehän ymmärsin juuri roudanneeni lankaa ja puikot Bangaloreen (Karnataka, Intia, lämpöä 36 Celsiusastetta) ettei tulisi tylsää. että täällä nyt sitten neulotaan lapasia.

  VastaaPoista
 8. Sukelsin viikonloppuna lanka-arkkuuni. Piti suorittaa uudelleen pakkaamista, kun arkku on alkanut valua yli ja lankakeriä kasautua myös sen päälle. Jouduin istumaan kannen päälle, että sain sen kiinni sen jälkeen, kun olin mahduttanut sisään lisää lankaa. Ja silti muutama kerä jäi vieläkin yli...

  Viimeksi kun laskin, mulla oli 14 kilometriä 7 veljestä.

  Pitää tutustua tuohon Ravelryn toimintoon!

  VastaaPoista
 9. Hertta, tykkään sun tulevaisuudensuunnitelmista! On tärkeää, että on haaveita, esim. että saa joskus vielä hommata kamalasti lisää lankaa.

  Voi Liina. Hikisillä pikkukätösillä neulominen on tuskaista. Ihanaa Intianmatkaa, kateeksi käy, vaikka on tää meidän talvikin aika kiva.

  Joo Laura, mulla on onneksi tällä hetkellä tosi paljon kaappitilaa, niin nuo langat näyttä jotenkin ihan vielä mitättömiltä, vaikka niitä onkin aika tavalla. Homman huono puoli on se, että en voi ehkä muuttaa ikinä.

  VastaaPoista
 10. Kauniita lankoja! Mun langat kuuluvat valitettavasti myöskin siihen epämääräiseen vyötteettömään kategoriaan... Mutta tämän jutun inspiroimana aion ainakin siivota lankakaappini! Kiitos siis!

  VastaaPoista
 11. Kauniita kilometrejä sinulla! Ja tosiasiain tunnustaminen on viisauden alku, kuten Paasikivi kuulemma on sanonut ja minäkin sitä itselleni hoen, mutta en ole tuota toimintaa vielä rohjennut ravelryssä käyttää. Taitaisi olla aika, mutta vaikka minullakin kilometrit kilometreinä aika moneen villapaitaan riittäisivät, niistä taitaisi tulla enimmäkseen sekalaisia paitoja sekä laaduiltaan että väreiltään. Jämälankaprojekteille on siis käyttöä.

  VastaaPoista
 12. Kiitos Liisa! Lankakaapin siivouksessa saattaa vaikka saada inspiraation, se on aika kivaa hommaa sekin!

  Tuija, ei mullakaan mitään yhdenväristä villapaitaa noista saisi, suurinta osaa on 1-2 kerää. Se vähän harmittaa... Mutta jotain moniväristä ja villiä ehkä?

  VastaaPoista