lauantai 7. toukokuuta 2011

Omenateeleipä


Olin suunnitellut että kun tulee seuraava kiireetön viikonloppuaamu, teen aamiaiseksi Uneliaan kokin rukiisia sarvia. Omenaraasteen käyttö leipätaikinassa vaikutti hyvin mehukkaalta idealta. Noh, se leppoisa aamu tuli mutta aika laiska sellainen joten päädyin hieman simppelimpään vaihtoehtoon joka löytyi Valion reseptilehtisestä. Vähän muokkailin ohjetta ja lopputulos yllätti mieluisasti, gouda ja omena ovatkin oivallinen makuyhdistelmä.

Omenateeleivät

2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk maitorahkaa
2 dl raastettua vanhaa Goudaa
1 omena raastettuna
loraus oliiviöljyä

Sekoita ensin kuivat ainekset ja lisää sitten raastettu juusto ja omena. Lorauta sekaan oliiviöljyä ja sekoita muutamalla pyöräytyksellä tasaiseksi. Tee taikinasta leivinpaperin päälle neljä ohutta pyöreää leipää, ripottele hieman jauhoja päälle ja taputtele tasaiseksi. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä voin kanssa.

Aamiaisella oli tarjolla myös mainiota yhdistelmää jossa on maitorahkaa, mustaherukoita, appelsiinia ja päällä loraus siirappia, raikasta ja herkkua.





Ei kommentteja: