maanantai 23. toukokuuta 2011

Suklaamoussekaakku

Viime viikonloppuna juhlittiin kuuskymppisiä, ja minä kannoin korteni kahvipöytään leipomalla kermakakun rinnalle gluteenittoman ja vegaanisen suklaakakun.


Kakku syntyi Kinuskikissa ohjeella, joka oli niin helppo, että oikein pisti epäilyttämään. Kaikki epäilykset osoittautuivat onneksi turhiksi, ja kakkuun olivat tyytyväisiä niin syntymäpäiväsankari kuin leipurikin.

Vaikka kakun koostumus on moussemainen, pysyi se silti hyvin koossa, ja siitä pystyi leikkaamaan siistejä palasia. Punaiset viinimarjat sopivat lisukkeeksi oikein hienosti - itse asiassa jotain kirpeitä marjoja tarjoan seuraavalla kerralla kakun kanssa enemmänkin, ne taittavat hyvin tuhtia makua. Jätin ohjeessa mainitun ruokosokerin kokonaan pois, sillä mielestäni tällaiset suklaapainotteiset kakut ovat parempia vähemmän makeina. Mutta mikäli tahdot tuhtia JA makeaa, lisää sokerit sekaan myös! Alla resepti sellaisena, kuin sen itse toteutin.

Suklaamoussekakku
(vegaaninen ja gluteeniton)

Pohja:
150 g gluteenittomia keksejä (esim. Pirkan gluteenittomat suklaacookiet ovat vegaanisia)
75 g maidotonta Keiju-margariinia (70 %)

Täyte:
6 dl gogreen-vispiä *
350 g tummaa suklaata (esim. Brunberg)

Koristelu:
viinimarjoja
suklaarouhetta

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murenna keksit monitoimikoneella tai kaulimella. Sekoita margariini murusiin ja painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.

Vaahdota vispit kuoheaksi. Sulata suklaa esim. vesihauteessa. Lisää suklaasula vispivaahtoon ja vatkaa tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Tasoita reunat lastalla tai palettiveitsellä. Koristele suklaarouheella ja marjoilla.

* Gogreenin vispi ei kaikkien oppien mukaan ole gluteenitonta, vaikka jotkut keliaakikot sitä käyttävätkin. Kannattaa siis mieluummin suosia vaikka vaahtoutuvaa soijakermaa, jos haluaa pelata varman päälle.

4 kommenttia:

  1. Mulla on kanssa ollut to do -listalla vegaaninen suklaamoussekakku. Täytyypä itsekin testata heti kun ehtii, näyttää tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Joo siis tää näyttää niin hyvältä! Ja käsittämättömän helppo. Ohhoh ja wau.

    VastaaPoista
  3. Elina, jään innolla odottelemaan versiotasi suklaamoussekakusta! Ja Jytis, joo, kerrankin kakku, jonka teossa ei oikein voi mokata!

    VastaaPoista
  4. No tätähän on (ehkä) kokeiltava, jos ei kerran voi edes mokata. Sulut siksi, etten kumminkaan saa koskaan mitään aikaiseksi, uhoan vain :)

    VastaaPoista