torstai 26. toukokuuta 2011

Paahdettu tomaattikeitto

Selailin työpaikalla Iltalehteä (tai -sanomia, kuka niitä erottaa), ja huomasin hyvältä kuulostavan tomaattikeiton ohjeen. Enpä sitten tietenkään tajunnut ottaa reseptiä talteen, mutta kotona keittelin keiton suurin piirtein muistelemistani aineksista. Olennaisinta tässä lienee tuo tomaattien ja sipulien paahtaminen, mainio maku irtoaa niistä silläviisiin!


Paahdettu tomaattikeitto
3-4 hlölle

1 kg tomaatteja
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä (joku saattaa pärjätä vähemmälläkin...)
2 rkl oliiviöljyä
3 aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl tomaattipyrettä
suolaa
mustapippuria
balsamicoa
hippunen sokeria tai muuta makeutusta
yrttejä

Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet, pilko sipulit neljään osaan. Halkaise tomaatit ja poista niistä kannat. Voitele uunivuoka öljyllä ja asettele tomaatit ja sipulit vuokaan. Ripsi päälle oliiviöljyä ja paahda uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes sipulit ovat pehmenneet ja tomaateista irronnut nestettä.

Kaada vuoasta kattilaan tomaatit, sipulit ja kaikki neste. Lisää mausteet, tomaattipyre ja aurinkokuivatut tomaatit. Soseuta ja kiehauta. Ripsuta päälle yrttejä.

7 kommenttia:

  1. Ihanaa, mulla on iso kulhollinen uhkaavasti pehmeneviä tomaatteja keittiössä, taidanki tehä tätä huomenna! Kiitti!

    VastaaPoista
  2. Kypsistä tomaateista tää on varmasti entistä parempi! Mulla oli vaan suoraan kaupasta semmosia vähän liian raakoja, niinku ne aina on...

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapa hyvältä! Olen joskus tehnyt punajuurikeittoa uunissa paahdetuista punajuurista, ja sekin oli tosi jees.

    VastaaPoista
  4. No niinpä tietenki! Miksiköhän en oo punajuuria tajunnut kokeilla. Uunihaudutetuista porkkanoista oon keittoa tehnyt, ja hyväähän sekin oli.

    VastaaPoista
  5. Mää tiesin että sää ostat noita lautasliinoja!

    VastaaPoista