sunnuntai 8. toukokuuta 2011
Hyvää äitienpäivää!
Äitienpäivälounas syötiin nyt ilman äitejä, mutta hengessä mukana oltiin kuitenkin. Tässä kauniit kukkaset, olkaatten hyvät!
Kesäterassi on ollut avoinna pääsiäisestä asti, vaikka välissä olikin viileämpi vappu.
Pottumuusia, kasvispyöryköitä ja pinaattisalaattia.
Kasvispyörykät valmistuivat niistä aineksista mitä kaapissa sattui olemaan. Pohjana Lassilan tilan kasvispihvijauhetta. Jauhe oli minulle uusi tuttavuus ja löytyi Herttoniemen pop-up kyläkaupasta.
2 dl jauhetta
2 dl vettä
3 porkkanaa raasteena
2 pienehkö sipulia silputtuna
1 kananmuna
4 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
pieni pala fetajustoa
mustapippuria
kuivattu pieni chilipalko
suolaa
Taikinaa riitti yhteen pellilliseen ja paistoin pyörykät uunissa 200 asteessa. Aikaa en osaa sanoa.
Päivän kunniaksi tekaistiin pääsiäisenä testattu sitruunapiiras pienellä muutoksella. Tähän piiraaseen laitettiin kahden sitruunan kuori ja maku olikin ehkä hieman tujakampi.
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 dl ruokakermaa (15 %)
3 kananmunaa
1 sitruunan mehu ja kuori
1,5 dl sokeria
Vaahdota margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna vinhasti vatkaten.
Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita varovasti taikinaan.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Raasta sitruunan kuori ohuesti ja purista sitruunasta mehu.
Sekoita kerma, kananmunat ja sokeri kulhossa ja lisää joukkoon sitruunan kuori ja mehu. Kaada täyte piirakkapohjaan ja paista piirasta n. 25 minuuttia 200 asteisen uunin alaosassa. Anna jäähtyä ja nauti kylmänä!
Kiitos piirakkaohjeesta Käpylän suuntaan!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi kun näyttää ihanalta! Ja voi autuutta kun pääsee taas kattamaan ruokapöydän ulos. Hymyilytti bloggaus muutenkin nimittäin minäkin leivoin sitruunapiirakkaa äidille, siitä lisää myöhemmin!
VastaaPoistaVoi kuinka siellä jo näyttää kesäiseltä... ja kauniita kukkia,
VastaaPoistakiitos:))