maanantai 9. toukokuuta 2011

Parveke-elämää

Ihanan keväisen viikonlopun aikana ehdittiin laittaa parveketta kesäkuntoon. Kukkasiksi valikoitui sininen hortensia...


...ja vähän orvokkeja.


Yrttejä pitää aina olla! Sinkkiämpäriin istutin salviaa, thaibasilikaa, oreganoa, iisoppia, pinaattia...


...sekä uutena tuttavuutena suklaaminttua. Voikohan siitä tehdä minttusuklaata tai jotain?


Vanhoihin emalikippohin päätyi basilikaa, rosmariinia ja ruohosipulia.


Kasvustojen keskellä olikin sitten mukava istuskella virkkaamassa. Tein talvella leikatuista matonkuteista parvekkeelle mattoa. Sävy ei kuitenkaan ihan täysin miellytä ja saattaapi olla, että päädyn hakemaan muutaman kilon jotain nätin väristä ontelokudetta Juhannusruusua varten.


Ja kai sitä nyt täytyi äitienpäivän kunniaksi parvekekahvitkin juoda. Kaakku oli Hannan muokkaamasta reseptistä edelleen muokattua ja vegaanistettua vaniljaista marjapiirakkaa. Nam.


Toivotaan, että tästä alkaa piiitkä ja lämmin kesä, jolloin on loputtomasti luppoaikaa lorvia parvekkeella! (Ja unohdetaan se tosiasia, että ollaan poissa kotoa koko heinäkuu, eikä semmoista aikaa selviä hengissä kyllä mikään kasvi... onneksi potentiaalinen sijaiskoti on jo tiedossa!)

6 kommenttia:

 1. Kiitos linkistä - olen puolilaiskasti etsinyt pyöreän virkattavan maton mallia ja nyt löytyi.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa. Mulla on haaveena kanssa saada tällä viikolla yrttejä multiin. Onkohan väliä millaisiin astioihin/ruukkuihin/purkkeihin/ämpäreihin niitä laittaa?

  Ei ole kokemusta aiheesta yhtään. Ja jos muuten on jotain hyviä vinkkejä niin mieluusti otan vastaan! Esim, kuinka paljon kestävät auringonvaloa, millainen paikka parvekkeella on paras?

  VastaaPoista
 3. No nyt kysyt kyllä just oikealta henkilöltä! NOT. Ehkä armoitettu akateeminen pienviljelijä Hanna osaa kertoa tarkemmin?

  Mää oon edenny näissa asioissa fiilispohjalta vaihtelevalla menestyksellä. Ainaki niitä kannattaa aika usein kastella, tai ne kuolee. Sillä ei liene suurta merkitystä mihin kippoihin istuttaa. Plantagenista saa yrttien taimet luomuna.

  VastaaPoista
 4. No meidän palstakokemusten mukaan minttu kasvaa missä oloissa vaan, eikä sitä saa tapettua millään, ja leviää niin hemmetisti kun kerran saa jalansijan. Basilika on kranttu, vaatii paljon aurinkoa. Rosmariini samoin on vähän nihkeä, mutta en tiedä eikö olla onnistuttu sijoittelussa vai kastelussa. Erilaiset timjamit ja korianteri menestyvät ok huolettomammallakin kastelulla. Salvia meillä onnistui kanssa pari vuotta sitten tosi hyvin, mutta en muista että pitikö sitä kastella erityisen paljon. Parvekkeellahan tilanne on tietysti toinen kuin avomaalla. Lisätietoja löytyy kyllä paljon netistä, esim. nopsalla kuuklauksella helppoja yrttejä kasvattaa.

  VastaaPoista
 5. Minttua siis :) Kiitos paljon vinkeistä! Vähän jo jännittää mitä seuraa mutta ehkä yritän vähän kaikkea heh. Jes, hieman opiskelua ja sit suuntaan Plantageniin.

  VastaaPoista