Taannoin kylässä käyneille ystäville tarjoiltiin speltti-parsaleipää oliivi-mantelilevitteellä. Leipä ja levite sopivat mainiosti yhteen: leipä oli mukavan mietoa maultaan, levite toi suolaisuutta.
Mitäpä niistä sen enempää jaarittelemaan, ohjetta kehiin vaan!
Speltti-parsaleipä
4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl siirappia
n 8 dl spelttijauhoja
0,5 dl oliiviöljyä
500 g parsaa
1 dl soijajuustoraastetta
Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, siirappi ja kuivahiiva. Lisää joukkoon jauhot ja öljy ja alusta kimmoisaksi. Kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina uudestaan ja levitä pellille. Laita kohoamaan.
Kuori parsojen varret ja leikkaa puumaiset päät pois. Kiehauta vedessä 1-2 minuuttia. Asettele parsat pellille taikinan päälle ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile lämpimänä.
Oliivi-mantelilevite
1,5 dl vihreitä kivettömiä oliiveja
1,5 dl kuorittuja manteleita
(oliiviöljyä, vettä)
Sekoita oliiveista ja manteleista sauvasekoittimella tahna. Lisää oliiviöljyä ja/tai vettä sen verran, että saat haluamasi koostumuksen. Valmista tuli.
Oijoi! Tätä pitää testata, kiitokset ohjeista. :)
VastaaPoistaEipä kestä, toivottavasti maistuu!
VastaaPoistaSuperhyvä idea tuo parsaleipä! Mites toi soijajuustoraaste, ei ilmeisesti kovin suolaista? Mutta ilmeisesti ihan hyvä tuote? Eipä ole tullut testattua koskaan.
VastaaPoista