tiistai 31. toukokuuta 2011

Uusi tuttavuus: papaija


Onko tää kuva vähän vinossa? Oli miten oli, Uusi tuttavuus -projekti jatkuu eli joka kuukausi keittiöön tuodaan raaka-aine joka ei ole siellä ennen vieraillut. Luin Hannan soppa -blogista papaijasalaatista joka kuulosti mahtavan raikkaalta ja samalla tajusin etten ole koskaan ostanut papaijaa niin tämän kuun raaka-aine oli sitä myöten selvä.

Tosin mun papaija taisi olla hieman raaka. Olisi vissiin pitänyt vähän kypsytellä kotona. Se myös maksoi aika paljon sekä siinä oli todella paljon siemeniä ja vähän itse hedelmää eli pikku pettymys. Jos testaatte niin hedelmä saa tosiaan olla sellainen jo vähän pehmennyt. Ja miksi sitten testata, noh, kypsänä maku on oikein hyvä, sellainen cantaloupemelonimainen ja hedelmässä on kuulemma hyviä terveysvaikutteita hirmuinen määrä.


Papaijasalaatti (kahdelle)

1 papaija
rucolaa tai pinaattia
4 rkl pähkinöitä ja siemeniä
4 kuivattua taatelia (mulla oli kuivattua papaijaa)
½ sitruunan mehu (tai limen)
pieni loraus soijakastiketta
pieni loraus seesamiöljyä

Kuori ja viipaloi papaija ohuelti, poista siemenet. Kasaa lautaselle reilu kasa rucolaa tai pinaattia ja asettele papaijasiivut päälle. Ripottele salaatin päälle rouhittuja pähkinöitä ja siemeniä (mulla oli paahdettuja cashew- ja pistaasipähkinöitä) ja pieniksi paloitellut taatelit. Viimeistele sitruunanmehulla ja lorauksilla soijakastiketta ja sesam-öljyä. Nauti heti.

Ohje on siis Hannan sopasta, linkki yllä. Mainio yhdistelmä suolaista, vähän makeaa ja raikasta. Täydellinen kesäsalaatti.


4 kommenttia:

  1. Papaija ei ole mielestäni ihan maailman herkullisin hedelmä,mutta on ihana vihersmoothieissa.Tel Avivin keskustassa on papaijapuu täynnä hedelmiä,jonka kuvasin joku aika sitten.Joo hedelmän pitää olla kypsä,muuten se ei todellakaan ole hyvä,tosin käytän joskus myös ihan vihreitä raakoja papaijoja kun teen thaimaalaista papaijasalaattia.

    VastaaPoista
  2. Papaija sopii hyvin salaattiin, leivonnaisiin... Itse ole leiponut pieniä papaijakakkuja, http://hovkonditorn.blogspot.com/2011/03/cake-with-papaya.html

    Tässä hieman tietoa papaijasta:
    http://hovkonditorn.blogspot.com/search/label/fruit!

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkeistä! Smoothiet ja kaakku kuulostavat todella hyviltä. Ja hei juu tuohon thaimaalaiseen salaattiin olen jossain törmännytkin. Pitää ottaa siis papaija toistekkin käsittelyyn. Kypsänä.

    VastaaPoista
  4. Etelä-Intiassa ja Sri Lankalla papaijan uskotaan auttavan raskaudenehkäisyssä. Tiedä sitten millä mekanismilla...

    VastaaPoista