sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Psyko-lapsi ja piirakkaa

Tällä kirppislöydöllä alkoi toukokuun Herkku & Koukku -tapaaminen Loviisassa.
Aluksi kyseisen tarjottimen halusivat kaikki, sitten ei kukaan ja lopulta sen osti Hanna joka lupasi antaa sen Paulle joululahjaksi.
Suurkirppiksellä kiertelyn jälkeen suuntasimme syömään Loviisan uudehkoon Ravintola Bellaan.  Pöytään tilattiin pizzoja, purilainen ja parsaviikon antimia, oikein hyvää oli.

Vatsat täynnä oli hyvä jatkaa matkaa Rantatien kirppikselle. Siellä me törmättiin kirppiksen sivuoven edessä lojuvaan lappuseen..
..ja ihan pysähdyttiin porukalla miettimään että kuis tämän kanssa nyt on? Jos yhdessä ja samassa lapussa lukee "ei", "stop", "älä" ja melkein "njet" niin tarkoittaako se että siitä ovesta ei saa mennä..??

Kummaltakin kirppikseltä tarttui paljon löytöjä matkaan, tässä muutama kuva päivän saaliista.

Yllä "Psyko-lapseksi" ristitty vanha kuva, jonka ympärillä oleviin kehyksiin Ellu iski silmänsä. Ja jalo neito kun on niin hän lahjoitti kyseisen, ehkä maailman pelottavimman lapsikuvan, allekirjoittaneelle -  lämmin kiitos siitä!
Päivä hurahti ihan liian nopeasti, mutta lopuksi ehdittiin vielä hörpätä sumpit ja syödä kevään ekoista raparpereista leivottua piirakkaa jäätelön kera. Ja täytyy kyllä sanoa että NYT kandee ryhtyä syömään ja säilömään raparperia. Maku oli tosi hyvä, toisin kuin niissä syksyisissä, puisevissa varsissa, joita itse aina viimetingassa herään pakastamaan..
Kaurainen omena- / raparperipiirakka
Taikina:
100 g voita *
1 kananmuna *
1½ dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
n. 3-4 omenaa / 3-4 raparperin vartta

Muruseos:
50 g voita*
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1½ dl kaurahiutaleita

(*Saat reseptistä vegaanisen kun korvaat voin sinisellä Keiju-margariinilla ja kananmunan seuraavalla 
korvikkeella: 1 tl leivinjauhetta + 1/2 tl soodaa + 2 rkl jauhoja + 3 rkl vettä)

Sekoita keskenään pehmeä voi, muna, sokeria, hiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe. Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla. Kuori ja viipaloi omenat tai pilko raparperit ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Muruseos: Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit ja hiutaleet. Ripottele seos tasaisesti omenoiden / raparperien päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

9 kommenttia:

  1. Voi tuota otsikkoa! Moneen kertaan luin ja mietin, et mikä ihme tauti on psykolapsia. Vasta kuvan ansiosta välähti, että psykolapsi!

    Ihana päivä teillä varmasti on ollut. Oi jospa oisin saanut olla muuukaaana! Vähän lohduttaa mun "kirppislöydöt" meidän vintiltä ja myös omasta raparperista tehty kaurapaistos. Raparperi on nii-in hyvää!

    VastaaPoista
  2. Heh, mä tajusin Heta eilen illalla ihan saman asian, että "psykolapsia" kuulostaa ihan joltain sairaudelta! Mä nyt muokkasin otsikkoa vähän ymmärrettävämpään muotoon.
    Harmi että et ollut mukana, mutta hyvältä kuulostaa meininki siellä Yyssäkin!

    VastaaPoista
  3. kiitos vielä emännälle ympäri loviisa kierrättämisestä sekä mahtavasta raparperipiirakasta! kyllä psykolapsia-kuvan lahjoittaminen oli nyt vähintä, mitä voin kiitollisuudenosoitukseksi tehdä.

    VastaaPoista
  4. täältä myöskin suuret kiitokset ja vielä kerran kehut raparperipiirakasta.

    psykolapsia on varmaan se tauti, joka tuolla lapsella on. kuvassa ei muuten näy, mutta lapsen jaloissa makaa lötkö kissa. varmasti murhattu mielipuolisesti kiherrellen.

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Musta se psykolapsia otsikko oli just hyvä - mietin itsekin onko se joku araknofobia-tyyppinen juttu :D.

    Halloweenina yksi tuttuni sisusti asuntoaan mm. tuontyyppisillä kuvilla.

    VastaaPoista
  7. Oi vitsi, niin mahtavilta vaikutaa löydöt ja herkut ja reissu muutenkin. Voi kateus. Tanskassa ei psykolapsia tai kirppareita tullut vastaan, törkeän hyviä leipiä kyllä useampikin.

    VastaaPoista
  8. Hehee, vaikuttaa siltä että psykolapsia-termi on tullut jäädäkseen!
    Tiiä sitten että olikohan kuvan lötköllä kissallakin se, J-mies jo epäili että noinkohan katissa ees henki pihisee.. hui!

    VastaaPoista
  9. Kiitos piirakkaohjeesta, nyt varsia hakemaan -->

    VastaaPoista