keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Se on vähän niinkuin pizza. Ja siihen ihastuin.

Terveiset Etelä-Saksasta! Siellä on viinitiloja, paljon.


Ja ihan järjettömän hyvää ruokaa. Sekasyöjäseuralainen oli taivaassa kebabien ansiosta, mutta oli vegekebutkin sellaisia että huh uh. Aivan tuoretta, ohutta vehnäleipää johon on kääräisty friteerattua halloumia, ihanaa punakaalisalaattia, kasviksia, valkosipulikastiketta ja marinoituja sipuleja.

Myös pretzeleitä tuli ahmittua. Tavallisia, juustopäällysteisiä, voilla siveltyjäkin oli tarjolla. Alla matkustaa makea versio, pehmeä, sokerinen, kuohkea, suuhun sulava.


Mutta asia jolle siis menetin sydämeni oli Flammkuchen. Se on kuin todella ohutpohjainen pizza, mutta tomaattikastike on korvattu creme fraichella. Nerokasta! Pääsin myös itse kokkailemaan moista.

Ensiksi pohja peitetään sillä creme frichella.  Mieluusti reilusti.


Perinteiseen versioon tulee kinkkua, sipulia ja juustoa.  Kokille olutta.



Kasvissyöjän lettuun laitettiin paprikaa, ruohosipulia, keltasipulia, fetaa sekä perusjuustoa.


Ja suolaa ja mustapippuria! Sitten uuniin tai grilliin, asteita 300 ja 10-15 minuuttia kun odottelee saa mukavan rapean pohjan.


Ja sitten se leikataan keskeltä puoliksi, pitkulaisiksi palasiksi ja nautiskellaan ystävien kanssa. Jakaminen kuuluu olennaisesti asiaan. Sitten kun eka on syöty, tehdään toinen.


Ruokajuomaksi voi hakea lähitilalta naurettavan halpaa ja hyvää viiniä.


Pakko oli pakata rinkkakin täyteen viiniä edellämainituista syistä. Kaikki pullot jotka olisin halunnut eivät mahtuneet mukaan.


Ja kun tuli pyörittyä siinä rajan tuntumassa, piipahdettiin myös Ranskan puolella syömässä eclairet.


Vappupäivänä Reinin varrella ei näkynyt yhtään haalaripukuista tyyppiä.


Ja niin hei, vielä yksi Flammkuchen! Makea versio jossa on creme fraichea, omenakuutioita, kanelia, rusinoita ja koko homma liekitetään calvadoksella. Uijuijui.


Wunderbar.

12 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Tuo ohut pizza tunnetaan suomessa nimellä liekkikakku..ja se tosiaan ON hirmuisen hyvää! :)
    Syksyn aikana monissa blogeissa oli ohjeita tuohon, myös minulla :)
    http://tyttokylmanmaan.blogspot.com/2010/08/liekkikakku.html

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen saanut kyseiseen "valkoiseen pizzaan" tutustua, tosin ihan vaan täällä kotimaan kamaralla sitä on tarjottu. Mutta überherkkua se kyllä on!

    Ihanat kesäiset fiilingit kuvissa muutenkin, pääsispä jo lomalle!

    VastaaPoista
  3. Oijoi! Ihanan näköinen reissu, ihana kesä ja ihanat herkut! Liekkikakku menee taatusti kokeiluun, heti kun mekin saadaan aurinko ja grillikelit takaisin..

    VastaaPoista
  4. Uuh! Tää on niiiin hyvää! Ja Etelä-Saksa on i h a n a! Vietettiin siellä viime syksynä muutama viikko ja yövyttiin yhdessä weingutissakin pari yötä. Auton perä oli paluumatkalla aika painunut niiden viinilaatikoiden painosta..

    VastaaPoista
  5. Sara, mahtavaa! Multa on mennyt nuo ohjeet ohi aiemmin mutta pitää testata heti kotioloissakin.

    Ja kiitos Virpi ja Eki. Oli kyllä ihan überiä :)

    LiisaMaalla, samoin, rakastuin paikkaan heti. Niin kaunista, lämmintä ja herkullista. Voi kun olisikin ollut auto niiden viinien roudaamiseen!!

    VastaaPoista
  6. Liekkikakku on mun suurimpia herkkuja! Pitää ehdottomasti kokeilla muitakin kuin perinteistä versiota. Mä oon pannut pekonia, purjoa ja mustapippuria, aah. Kasvisversiota testaan pikimmiten, samoin makeaa! :)

    Etelä-Saksa rupes heti kiinnostamaan, mulla ei oo kokemusta kuin parista yöstä Munchenissa.

    VastaaPoista
  7. USA:ssa tutustuimme eksän kanssa pizzamestariin,jolla oli pari ihanaa italialaista ravintolaa (Pennsylvaniassa)ja siellä söinkin pariin otteeseen valkoista pizzaa,johon ihastuin totaalisesti:)
    Kivalta näyttävä matka!

    VastaaPoista
  8. mmmmhhh, Flammkuchen is always a pleasure. Especially when you try it with the Riesling in great company. You share the wine and the "pizza".

    An alternative could be with smoked salmon and red onions.

    Nice pictures,
    Micha

    VastaaPoista
  9. Janna, suosittelen kyllä Etelä-Saksaa vilpittömästi. Sanovat tuota aluetta Saksan Toscanaksi ja ovat aivan oikeassa. Itse pyörin Landaun ja Essingenin kulmilla.

    Tiina ja Yaelian, joooo!

    Danke Micha! You are absolutely right, good wine and company makes it perfect :)
    Ooh, smoked salmon and red onion version sounds excellent, must be really good combination with creme fraiche, have to try it!

    VastaaPoista
  10. Oi nami.

    Mikä on tuo alusta, jonka päällä grillasitte pizzan? Vaikuttaa meinaan aika kätevältä keksinnöltä.

    Grillikautta odotellessa :)

    VastaaPoista
  11. Myy, musta tuntuu että se on ihan sellainen täälläkin kaupoista löytyvä pizzakivi jonka voi laittaa myös normaaliin uuniin. Ainakin vaikutti samalta!

    Joo, oi ihana grillauskausi!

    VastaaPoista