keskiviikko 31. elokuuta 2011

Inspiraatiota

Ideoita ja inspiraatioita syksyn neulehommiin ja värivalintoihin löytyi ehkä hieman yllättävästäkin paikasta - nimittäin jälkikasvun kirjasta! Tammen Metsän eläimiä on ihan ihana: tykkään kovasti Karoliina Pertamon kuvituksista ja kirjan värimaailmasta.
Sekin on kivaa, että kirjassa seikkailevat lumikko, mäyrä, pöllö, tikka, ilves. hirvi ja kettu. Hieman vaihtelua tavanomaisiin kissa-, koira- ja possujuttuihin.

Kirjassa on myös hauska runo, joka sopii hyvin meidän Herkku ja Koukku -meininkeihin, me taidetaan olla yhdenlaisia mäyriä:

Kun mäyrä kohtaa mäyrän,
luona männyn käppyrän ja käyrän.
Ruuasta silloin puhutaan, 
jossakin on herkkuja, niin huhutaan!

Nyt vaan puikot suihkimaan, kun vettäkin tulee taas taivaan täydeltä!

8 kommenttia:

 1. Kiitos! Mummo sai hyvän kirjavinkin!

  VastaaPoista
 2. Voi ihana! Mun on varmaan hankittava tuo meillekin. Että on sitten valmiina kun jälkikasvu oppii kohdistamaan katseensa.

  VastaaPoista
 3. Hirame: on!
  Liina: hanki vaan, koska siihenhän ei kauaa mene.
  Ellu: ku meille tehty!

  VastaaPoista
 4. Moi!
  Törmäsin kuviini yllättävässä paikassa! Kiva kun tykkäsit! Oletko nähnyt Pullien pullan? Siinä on yhdistettynä kuvakirja ja leivontakirja lapsille. Tosi helppoja ohjeita, että sinulle varmaan ihan tuttua juttua. Mutta lapset voivat hieman isompina itse käyttää tätä, ellei äiskä jaksa näin yksinkertaisia... ;)

  VastaaPoista
 5. Moi! Olipas hauska yhteydenotto tämä, kiitos vaan! Ja Pullien pulla -kirja kuulostaa kyllä juuri sellaiselta opukselta, joka sopisi meidän perheeseen. Kivalta näytti sekin!

  VastaaPoista