keskiviikko 17. elokuuta 2011

Kirsikka-rahkapiirakka


Äidin kirsikkapuu oli tänä vuonna taas anteliaalla päällä. Kirsikka-portviinihilloa on jo tehty satsi ah, ja jostain aivojen uumenista tuli mieleen tämä Hannan postaus jossa puhuttiin kohupiim-rahkan sekä kirsikoiden liitosta. Ja kappas, juuri olin Tallinnassa ja raahasin kyseistä rahkaa sieltä mukanani, (Suomestakin saa kyllä) niin niitä sitten yhdistelemään.

Koska en omista irtopohjaista kakkuvuokaa (?) tein piirakan, mukaillen Valion piimäpohjaista piirakkaohjetta.


Kirsikka-rahkapiirakka
400 g kohupiim -rahkaa (tai 4 dl piimää)
4 dl sokeria
1,5 dl sulatettua voita
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
n. 1 l kirsikoita (tai muita kauden marjoja)

Sekoita pohjan ainekset. Jos käytät piimää, taikina on löysempää, rahkan kanssa se muistutti murotaikinaa. Voisi siis laittaa isoon piirakkavuokaankin. Itse kuitenkin painelin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Päälle painelin peratut kirsikat ja ripottelin raakaruokosokeria. Paistetaan 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.



6 kommenttia:

  1. Oi että. En ole koskaan tehnyt enkä syönyt kirsikkapiirakka. Tätä pitää kyllä ehdottomasti kokeilla!! =o)

    VastaaPoista
  2. Nam, miten herkullisen näköistä! Pitäisi kokeilla, jos kaupasta vielä saa kirsikoita!

    VastaaPoista
  3. ooh, mikä kirsikkasato! voihan kateus!

    VastaaPoista
  4. Joo vielä saa kirsikkaa! Ainakin Helsingissä torilla oli aamulla.

    Niin ja pitää toki muistuttaa tästä mun ja Ellun muutaman vuoden takaisesta kirsikkapiiraasta, omjom:

    http://herkkujakoukku.blogspot.com/2009/07/vaniljainen-kirsikkapiirakka.html

    VastaaPoista
  5. Oi nam minkä näköistä. Tuollaiseenhan sitä voisi upottaa mummolan kitkerät kirsikatkin... Hmm.

    Olisko muuten mitään vinkkiä mitä tehdä valkoviinimarjoilla? Niitä on nyt ihan hirveästi meillä.

    VastaaPoista
  6. Taika, joo valkoviinimarjoja on täälläkin maiskuteltu. Mä itseasiassa tykkään niistä itse eniten ihan sellaisenaan mutta jugurtin, hunajan, kanelin ja paahdettujen pähkinöiden kanssa maistuu myös.

    Valkoviinimarjojen ongelma on ehkä se että ne ei ole niin esteettisiä, soseena varsinkin näyttää ihan limalta. Sääli sillä marjat ovat maistuvia.

    VastaaPoista