maanantai 15. elokuuta 2011

Kesäkurpitsa-vuohenjuustomunakas


Viimeisten viikkojen ajan ruokapuoli on koostunut lähinnä kaikkea mitä kaapista + parvekkeen kasvimaalta löytyy -salaateista, öisistä pizzanhakureissuista, grillaamisesta, jäätelöstä ja marjapuskien antimista. Kesäisin ei tosiaan tule vietettyä aikaa keittiössä. Helpolla pääsee esimerkiksi uunimunakkailla jotka sopivat niin aamiaiselle, brunssille, piknikille, iltapalaksi kuin lounaaksi. Tässä yksi mainio kokeilu.

Kesäkurpitsa-vuohenjuustomunakas

1 kesäkurpitsa
8 kananmunaa
1 pieni purkki oliiveja
1 pötkö vuohenjuustoa
loraus vettä
suolaa, mustapippuria
persiljaa

Raasta kesäkurpitsa. Ripottele päälle suolaa ja anna seistä vartin verran. Suola irrottaa kesäkurpitsasta turhat nesteet, puristele raaste "kuivaksi" ja sekoita vatkattujen munien joukkoon. Lisää mukaan myös loraus vettä, mausta suolalla ja pippurilla sekä silppua joukkoon persiljaa ja lisää oliivit. Kaada seos piirakka/uunivuokaan. Leikkaa päälle vuohenjuustosiivuja ja paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Taas on pakko ihmetellä, miten tavaran arvon tajuaa vasta kun näkee sen blogissa. Meillä on nimittäin kotona ihan samanlainen sydänkulho, enkä ennen ole tajunnut miten hienolta se näyttää.

    Munakasta katsoessa tuli puolestaan nälkä...

    VastaaPoista
  2. Kirsikka, heh mahtavaa! Kulho on itseasiassa äitini ja sen näkeminen saa mulla aina nostalgia-aallon aikaan.

    Eilen tein vuohenjuusto-herkkusienimunakasta. Omjom. Pitää varmaan hankkia oma kana.

    VastaaPoista