maanantai 8. elokuuta 2011

Raparperia valkoviinissä


Ystäviä tuli kylään tuossa taannoin ja heistä yksi loihti mahtavan jälkiruoan,  jonka ohje on peräisi hänen äidiltään. Ja koska äitien reseptit on aina parhaita, on se syytä laittaa myös jakoon.

Raparperia valkoviinissä

1 kg raparperia (pakastettu käy myös)
kunnon loraus kuivaa valkoviiniä (meidän vuokaan taisi mennä noin 3 dl)
2 rkl hunajaa tai siirappia (agavesiirappi sopii myös mainiosti) / 1 dl sokeria (käytimme raakaruokosokrua)

Pilko raparperit ja laita uunivuokaan. Kaada päälle valkkari ja makeuttaja ja sekoittele.



Anna muhia 150-asteisessa uunissa 1,5h. Meillä taisi olla lähemmän kaksi tuntia. Paistos tarjoiltiin soijajäätelön kanssa. Ystävä vinkkasi että mukaan voi laittaa myös muita hedelmiä, luumut, aprikoosit ja omena on hyväksi havaittuja. Reseptin perässä luki slurps. Allekirjoitan.


5 kommenttia:

  1. Nerokkaan helppoa ja herkullisen kuuloista!

    VastaaPoista
  2. ääh, miksei enää oo raparperia! tai sitte täytyy kokeilla noilla muilla vinkatuilla hedelmillä. hyvältä vaikuttaa nääs!

    VastaaPoista
  3. Kokeilin samaa reseptiä, mutta punaviinillä ja hyvää oli :D
    Raparperin saa tuottamaan satoa, kunhan siitä pitkin kesää napsii varsia pois ;)

    VastaaPoista
  4. Liisa, joo tästä ei paljoa helpommalla pääse ;)

    Ellu, hää, eikö muka pakastimesta pursua yhtään. Noh, omenakausi on ihan hollilla. Ja noi luumut varmaan toimisi mahtavasti myös.

    Satu, okei, hyvä tietää! Punaviinipäärynöistä olen kuullut mutta toimii siis tähänkin, mainiota.

    VastaaPoista
  5. Olen kokeillut myös punaviinillä. Seuraavaksi tämä versio kokeiluun kun vielä viimeiset raparperit ovat saatavilla.

    VastaaPoista