tiistai 9. elokuuta 2011

Kirppislöytöjä Turun suunnalta

Viime viikonloppuna lähdettiin Turkuun John Malkovichin perässä. Turussa oli taas kaikin puolin mukavaa, sillä kulttuurielämysten lisäksi osuttiin sopivasti Portsan ihanan puutalokaupunginosan pihakirppikselle. Toki ehdittiin myös Bossaliinaan kahville, Pinellaan drinksulle ja Tintån pitsalle, mutta kuva-aineiston puuttuessa (kamera jäi kotiin, plääh) ei niistä tällä kertaa sen enempää. Sen sijaan esittelen vähän kirppissaalista!

Menomatkalla pysähdyttiin Salon seudun suurkirppiksellä, josta olin kuullut paljon hyvää. Eikä tarvinnut pettyä, kirpputori oli ISO, ja pöydät täynnä tavaraa. Mukava kyllä, myynnissä oli myös sitä oikeasti vanhaa tavaraa. Erityisesti vanhoja tekstiilejä, astioita ja lasitavaraa tuntui olevan runsaasti.


Omaan ostoskoriin päätyi lopulta Upo-merkkinen valurautapannu (vihdoinkin lopullisesti eroon niistä teflonisista, jes), kaksi Tamara Aladinin Carmen-kääntömaljakkoa sekä nippu Sorsakosken aterimia. Aterimet ostin kesämökkiä ajatellen, mutta saapa nähdä, maltanko niitä sinne viedä. Ovat niin nättejä!


Portsassa kierreltiin sunnuntaina useampi tunti, eikä sieltäkään tyhjin käsin tarvinnut lähteä. Mukaan tarttuivat neljä Merri Vikin Lotta-kirjaa (nuoruuden suosikkikirjoja, joita olen pikkuhiljaa keräillyt), aika cooli huivi, pieni emalikippo sekä pari kerää huovuttuvaa merinolankaa.

Jep, Turku-fanitus ei tälläkään reissulla päässyt laimenemaan. Täytyy yrittää pyörähtää sillä suunnalla taas pikapuoliin!

9 kommenttia:

 1. Täällä ilmoittautuu myös Lotta-kirjojen uskollinen fanittaja. Olen muksuna kolunnut ne niin sataan kertaan läpi että osaan varmasti jokaisen ulkoa. Vähän on itseä mietityttänyt koko sarjan kerääminen mutta vielä pohdintatasolla.

  VastaaPoista
 2. Höh! Miksen ole kuullut tästä kirpparista ennen? Mutta kiitos vinkistä nyt!

  Me piipahdimme perjantaina Turun seudulla Maskussa Wanha Nestorissa. Löysin pari hauskaa keittokirjaa, Kokki Kolmosta ja "Maija keittää kotona" vuodelta 1966. Astioitakin olisi ollut, mutta hillitsin itseni.

  VastaaPoista
 3. Voi olla että aterimet ovat kauniita, mutta haarukalla ei voi syödä esim. salaattia. Ovat aivan liian kapeita. Meillä on niitä mökillä ollut käytössä siitä saakka kuin niitä on saanut ostaa. Ja silloin ei kai niin popsittu salaattia kuin nykyään.

  VastaaPoista
 4. Tehän olette olleet ihan meidän nurkilla! Nuo pihamarkkinat on tosiaan ihanat. Meillä ne tosin jäivät tällä kertaa väliin, kun intouduimme mustikkametsään ja palasimme kotiin vasta sunnuntai-iltana. Kotiovella odotti lappu, että myyntipaikkoja olisi ollut pihalla vapaana.

  Olen kanssa ollut Lotta-fani. Kaikki on luettu moneen kertaan.

  VastaaPoista
 5. Suvi ja Laura, mahtavaa, että Lotta-faneja on muitakin! Keräilyharrastus kannattaa sikäli, että välillä noita kirjoja löytää todella edullisesti, nytkin 50 senttiä/kpl. Ja Laura, teillä on aika kivat nurkat.

  Merituuli, höh, miksen ole kuullut Maskun Wanhasta Nestorista! Kuulostaa lupaavalta. Seuraavalla reissulla sitten sitä kautta.

  Anonyymi, aterimet ovat nyt testikäytössä ja aika näyttää, miten niillä tottuu ruokailemaan. Eipähän tule ahmittua!

  VastaaPoista
 6. Voi nuo vanhat veitset ovat maailman parhaita, jopa muurauslastina olen käyttänyt. Aitoa ainetta! Taipuu ja tekee sileää jälkeä, helppo levittää mitä vain.

  Hienoja löytöjä!

  VastaaPoista
 7. haha, hyvä tietää seuraavaa remonttia suunnitellessa!

  VastaaPoista
 8. Mä vannon Sorsakoskien nimeen aina ja kaikkialla. Ja saman kirpparin nimeen myös.

  VastaaPoista
 9. jonna, niitten nimeen on hyvä vannoa. harmi, että salo osuu niin harvoin reitin varrelle.

  VastaaPoista