torstai 18. elokuuta 2011

Pari ravintolavinkkiä Tallinnasta

Mä olen käynyt viimeisen puolen vuoden aikana kolme kertaa Tallinnassa. Lähinnä syömässä. Ja hakemassa edullista portviiniä. Jos hyväksi havaitut Africa Kitchen ja Elevant on jo testattu, tässä pari mainiota vinkkiä.


Lounge Museum. Ihan lähellä keskustaa, satamaa ja vanhaa kaupunkia, silti sopivasti jemmassa. Hinnat ovat Suomen tasoa mutta ruoka todella hyvää, sisustus upea. Ravintola on keskittynyt itämaiseen keittiöön, sushivalikoima on kattava. Alla olevassa salaatissa on tuoretta tonnikalaa, inkivääri-soijamarinoituja sieniä, kookoslastuja, mangoa ja ties mitä muuta. Jokainen suupala oli aah.


Tämä paikka on puolestaan keikkapaikkana ja baarina monelle tutuksi tullut von Krahl. Ruokaa tarjoillaan alakerran ravintolassa sekä mainion rustiikkisessa baarissa ja sen terassilla. Hinnat ovat naurettavat.
Kuvan täyteläisen maukas sienikeitto maksoi 2,50 e. Viinilasi 2 e. Pääruokana nautitut katkaraputäytteiset paistetut letut veivät nekin kielen mennessään, hinta 5 e.


Ja vielä yksi tärppi gruusialaisen keittiön ystäville. Must Lammas. Ja heidän alkupalana tarjoilema gruusialainen lämmin juustopiiras eli hatshapuri (5, 20 e). Otin tämän päälle sitten tosiaan vielä pääruoan. Kun sain järjettömän kokoisen juustopiiraan eteeni, tajusin että tämän olisi voinut myös jakaa. Tosin, piiras on niiin hyvää että suosittelen ottamaan sen ja jonkun toisen alkuruuan pääruokien sijaan.Joka visiitillä Tallinna tuntuu vaan entistä mukavemmalta. Kulttuuritarjontaa, kivoja liikkeitä ja edullista, loistavaa ruokaa. Menkää, syökää!

3 kommenttia:

 1. Hei, taas yksi ravintola jossa itsekin juuri kävin, nimittäin Must Lammas! Oikein hyvät makumuistot jäi pari viikkoa sitten ks. paikasta, kuten myös muistakin Tallinnan ravintoloista. Tallinassa on ihanaa just se, että loistoruuasta ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Kiitos muistakin ravintolatärpeistä, täytyy pistää korvan taakse ensi reissua varten!

  VastaaPoista
 2. Nyt Suomen reissulla oli tarkoitus lähteä Tallinnaan mutten harmikseni ehtinytkään. Tuossa Must Lampaassa olenkin viime reissulla syönyt! Hatsapureja saa täällä aika kivasti,sillä täällä löytyy paljon gruusialaisia ja muita kaukasialaisia ravintoloita.

  VastaaPoista
 3. Sanna, haa, samoilla jäljillä kuljetaan ;)

  Yaelian, onnekas, nuo hatsapurit ovat kyllä järjettömän hyviä.

  VastaaPoista