torstai 25. elokuuta 2011

Punaviinimarjamuffinssit

Kävin vähän (luvan kanssa) kuikuilemassa Hannan puutarhapalstan marjapuskissa, ja siellähän kukoisti mahtava punaviinimarjasato. Erittäin tehokkaasta keräysmenetelmästäni huolimatta (joka toinen kourallinen suuhun, joka toinen keräysastiaan) sain mukaani hyvän satsin marjoja. Suurin osa päätyi tietenkin suoraan pakastimeen aamuisia smoothiesessioita odottamaan, mutta maltoin nyt kuitenkin leipaista myös muffinsseja. Taikinaan meni marjojen seuraksi mantelimassaa - se mukavasti tasapainottaa kirpsakoita marjoja. Nyt iltateelle muffinsseja maistelemaan!


Punaviinimarja-mantelimassamuffinssit
12 kpl

4 dl jauhoja (sattui olemaan vain vehnäjauhoja, terveellisemmätkin vaihtoehdot varmasti käyvät)
1,5 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl öljyä
2 dl soija- tai muuta kasvismaitoa
150 g mantelimassaa (käytin yhden tämmöisen Mauste-Sallisen pötkön)
3 dl punaviinimarjoja

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja öljy ja maito keskenään. Lisää öljy-maitoseos jauhoseokseen ja sekoita varovasti tasaiseksi. Raasta taikinan joukkoon mantelimassa ja lisää marjat. Sekoita.

Täytä muffinssipellin kolot paperivuoilla ja vuoat taikinalla. Paista noin 25 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Hmmm. Mielenkiintoista. Tämmöistä voisin jopa joskus kokeilla : ) En oo ikinä punaviinimarjoista leiponut yhtikäs mitään. Ne ei oikein oo mun lempparimarjoja nääs :D Mutta tämmösessä ihanassa muffinssimuodossa ne vois mennäkkin! Kiitos vinkistä : )

    VastaaPoista
  2. tintsu, kokeile toki! muffinsseissa menee ne ei-niin-mieluisatkin marjat.

    VastaaPoista