maanantai 1. elokuuta 2011

Vegaani-syöpön New York

Suurkiitos Jytikselle ja Hetalle blogin hengissäpitämisestä kesähelteiden keskellä! Itse huitelin puolet lomasta New Yorkissa ja toisen puolen mökillä - olivat oikein hyvää vastapainoa toisilleen. Netin ääressä en lomalla juurikaan ollut, mutta pieni listaus New Yorkin vegaaniravintolatarjonnasta kelvannee näin jälkikäteenkin.

Reissussa parasta taisi kyllä olla syöminen (ja Whole Foodsissa shoppailu.) Onhan se nyt aika mahtavaa, että vegaanisia ravintoloita on ympäri kaupunkia, ja satunnaisotannan perusteella vaikuttavat vielä harvinaisen kivoilta paikoilta! Olin etukäteen orientoitunut lukemalla tarkkaan Hyvän kurkun New York -postaukset, ja niistä olikin paljon hyötyä. Lisäksi nappasin jostain kaupungilta mukaani lehtisen, johon oli kaupunginosittain koottu kaikki vegaaniravintolat ja -kahvilat. Se oli erittäin kätevä, sillä sen avulla pystyi aina nälän yllättäessä nopeasti tsekkaamaan lähimmät ruokapaikat. Saatavilla on myös Vegan Guide to New York City -kirjanen, mutta sitä en enää kokenut tarpeelliseksi hankkia.


Varsinaisten vegaaniravintoloiden lisäksi vegaanisiin herkkuihin saattoi törmätä ihan perusrafloissakin. Reissun ensimmäinen hampurilainen syötiin Sohossa katukahvilassa, johon mentiin jalkoja lepuuttamaan. Tuoretta ja hyväähän se oli.

Brooklynin puolella Williamsburgissa käytiin muutamaankin kertaan, ja kahdesti jopa syötiin samassa paikassa, Bliss Caféssa.


Ensimmäisellä kerralla herkuttelin French Toasteja mansikoilla, banaanilla ja vaahterasiirapilla (niiin hyvää), toisella kerralla valitsin papu-bataattiburriton höysteineen. Reissukaveri maisteli tuhtia tempehtäytteistä leipää, joka kyllä jäi vähän kuivakaksi kokemukseksi. Sympaattinen ja suositeltava paikka joka tapauksessa!


Upper West Side meinasi jäädä kokonaan käymättä, mutta onneksi sinnekin kuitenkin ennätettiin. Reissu nimittäin kannatti jo pelkästään Peacefood Cafén takia. Ihana paikka kaikin puolin!


Tarjolla on niin elävää ravintoa kuin kypsennettyäkin vegaaniruokaa. Itse valitsin lautaselle talon foccaciaa kasviksilla ja cashew-juustolla sekä juomaksi maailman parhaan mangolassin.


Toisella puolen pöytää syötiin pitsaa, jonka juusto oli kyllä harvinaisen hyvää vegaaniseksi. Suolaista ja venyvää, huoh.


Jouduin ottamaan toisen leivistäni mukaan hotellille, sillä pitihän mahaan järjestää tilaa jälkiruoalle. Sitä valikoimaa nimittäin riitti! Kaikenmaailman ihania kakkuja ja leivonnaisia. Valitsin tiramisun, joka olikin suussasulavaa (ja annoksesta olisi riittänyt noin neljälle). En oikeastaan muista miltä varsinainen tiramisu maistuu, mutta ei se nyt aikanaan kovin paljon parempaa voi enää olla. Lääh.


Harlemissakaan ei kasvissyöjän tarvitse jäädä nälkäiseksi. Itse asiassa olisin toivonut olevani paljon nälkäisempi siellä pyöriessämme ja Strictly Rootsissa käydessämme.


Tarjolla olisi ollut mahtava valikoima ihanan epäterveellisen näköistä brunssi/lounasruokaa, mutta tyydyin tilaamaan vain tofukokkelia. Älyttömän hyvää - veikkaanpa, että täällä kannattaisi syödä pitkän kaavan mukaan. Meininki oli kyllä niin rentoa, että vähän jo epäilytti ruoan saapuminen laisinkaan, mutta sieltä se sitten vihdoin pöytään kannettiin.


Upper East Sidella voi museokiertelyiden lomassa käydä tankkaamassa vaikkapa Candle Caféssa. Taas yksi huippukiva kahvila, jota ei voi olla kehumatta.


Tilasin quesadillan quacamolella ja salsalla - nam. Tortillojen välissä oli tapioka-juustoa, joka oli kyllä mahtavan hyvää ja toimi hyvin sulatettuna.


Makeannälkäänkin löytyi helpotusta monesta kadunkulmasta. East Villagessa majailee Lula´s Sweet Apothecary, tuo vegaanijäätelöiden taivas.


Päivän mauista valitsin Cookies ´n Creamin, joka olikin ihanan makiaa. Harmi, että paikka ei osunut reitille toista kertaa, olisin ehdottomasti halunnut maistaa myös Mojito-jäätelöä!


Niin ikään East Villagessa sijaitsee Viva Herbal Pizzeria, jonne suunnattiin venyvän ja sulavan vegaanijuuston perässä. Eikä tarvinnut pettyä! Hyvää, kertakaikkiaan. Paikka itsessään on melko surkea loukko, mutta se kyllä unohtuu, kun saa ruoan eteensä.


Jälkkäriksi napattiin vielä kylmäkaapista mustikka-juustokakku. Hyvää sekin, vaikka nautittiinkin muovihaarukoilla muovirasiasta. 


Hyvä kurkku osasi neuvoa, että mainioita vegaanisia pannukakkuja ja muita herkkuja saa Kate's Jointista. Sinne suunnattiin brunssille, ja pannukakkuja tilasin tietenkin. Banaani-pähkinä-pannarit olivat vähän terveellisen makuisia mutta hei, vegaanisia pannareita! Vaahterasiirapin kera luonnollisesti. 


Samoilla kulmilla Kate's Jointin kanssa sijaitsi Babycakes-leipomo. Sokerihuurrutettuja olivat leipomusten lisäksi sisustus ja työntekijöiden pinkit asut, ja pitihän sieltä vähän herkkuja ostella mukaan maisteltavaksi (hyviä olivat tietenkin).  


Viikonloppuisin järjestetään Brooklynissa kirppis, jonne riennettiin lauantaina (kirppis on lauantaisin Park Slope -kaupunginosassa).


Tarjolla oli kaikenmoista ihanaa vanhaa tavaraa ja vaatteita sekä jonkin verran uusiakin käsityöläisten tuotteita. Silmään pisti tietenkin tuo käyttämätön Arabian emalikulho, joka oli kyllä hinnoissaan (85 dollaria).


Vaan taisipa kirpputorillaki suurimman vaikutuksen tehdä ruoka. Yksi reunusta aukion laidalla oli täynnä ruokakojuja, joista sai kaikenlaista pientä ja isoa purtavaa. Ja näytti kyllä siltä, että kaikki ruoka tehtiin hyvistä ja tuoreista raaka-aineista paikanpäällä. Lisää tämmöistä meininkiä! Itse iskin kiinni kasvistacoihin (quacamole oli mahtavaa!), se toinen hodariin.


Viimeisenä vielä maininta parista mainiosta vegaanisesta korealaisesta ravintolasta, joissa käytiin kuva-aineiston puuttumisesta huolimatta. Franchia ja Hangawi sijaitsevat lähellä toisiaan keskikaupungilla, ja tarjosivat perinteisiä korealaisa ruokia kasvisversioina tunnelmallisessa ympäristössä. Lisäksi Franchiassa oli mittava lista erilaisia teejuomia, ja sellaiset napattiin eräänä helteisenä päivänä ohikulkeissa mukaan. Vihreäteejäälatte soijakermavaahdolla ja granaattiomenajuoma olivatkin aika hyviä valintoja viilentäjiksi!


Niin, kyllähän siellä New Yorkissa toki nähtävyydetkin kierrettiin, shoppailtiin ja kulttuuririennoissa käytiin, mutta ketä se nyt kiinnostaisi. Syömään sinne kuitenkin ennen kaikkea mentiin!

9 kommenttia:

  1. Ihana raportti Nykin vegaanitarjonnasta.Siellä asuessa tuli joskus syötyä salaatteja siellä sun täällä,mutta yleensä kokattiin kotona,joten ei kauheasti tullut tutuiksi vegaanipaikat. Tämän postauksen perusteella nyt tietäisikin minne mennä:)

    VastaaPoista
  2. Uuh, näyttääpä kaikki hyvältä! Kyllä tonne New Yorkinkiin täytyy varmaan lähteä... :)

    VastaaPoista
  3. Härregud kuinka ihanan näköistä! Kiitos tästä raportista. Loput kuulumiset sitten seuraavassa kerhossa.

    Ja tervetuloa langoille taas!

    VastaaPoista
  4. Oioi, olipa herkullinen postaus! Kyllä aamupalan Realit tomaattikurkkupäällysteineen menetti hohtonsa noiden mansikkabanaanipancakesien rinnalla.

    VastaaPoista
  5. Yaelian, kotikokkailuillekin tarjoaa kyllä Ameriikan kaupat mainiot puitteet!

    Elina, suosittelen lähtemistä mitä pikimmin. Siellä ei vegaani pety!

    heta, kerhossa luvassa myös maistiaisia Whole Foodsista!

    Sussu, Realit oli ensimmäinen ostos Alepasta jahka kotio oli palattu, että on niilläkin puolensa! Kiva blogi sulla muuten, oli jo aikakin tulla ulos kaapista :)

    VastaaPoista
  6. Oi, kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta, myös tällaisen ei-vegaanin mielestä! Nyki on ollut haaveissa jo pitkään, ja jos sinne joskus pääsen, tämä vinkkilista lähtee mukaan. Voi kun Helsingissäkin olisi moinen ravintolavalikoima.

    VastaaPoista
  7. Maija, voi kun Helsingistä löytyisi edes YKSI noista ravintoloista!

    VastaaPoista
  8. Jos Austinissa päin (TX) sattuu liikkumaan, siellä on se alkuperäinen ja ensimmäinen Whole Foods, jossa käynnille kannattaa varata miltei koko päivä.

    Suomesta katsoen lähin Whole Foods lienee Lontoon Kensigntonissa (tube: Kensington High Street ja siitä heti oikealle).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no jes, taas on elämässä uusia päämääriä! kiitos!

      Poista