maanantai 3. elokuuta 2009

Rouskuva tofusalaatti

Jääkaappiin oli päätynyt paketti yrttimarinoitua tofua ja etsin sille netistä käyttötarkoitusta. Päädyin Kurpitsamoskan blogiin josta löytyi tämä Saladé Goes Nuts, alunperin Marianne Kiskolan ja Sanna Miettusen Tofukeittokirjasta. Pari pientä muutosta tein. Hyvä salaatti tulikin, hauska sekoitus suolaista ja makeaa, kovaa ja pehmeää.


Saladé Goes Nuts (neljälle)

2-3 ruukkua erilaisia salaatteja (esim. lollo rosso, jäävuori, rucola)
2 dl erilaisia pähkinöitä ja siemeniä
1 pkt maustamatonta tofua (yrttimarinoitu toimi myös)
1 pkt kirsikkatomaatteja
2 rkl fariinisokeria (mulla oli raakaruokosokeria)
3 rkl punaviinietikkaa
1 tl merisuolaa
1 tl mustapippuria
1/2 dl oliivi- tai rypsiöljyä
nippu ruohosipulia

Kuutioi tofu ja paahda sitä kuivalla pannulla pähkinöiden, siementen sekä sokerin kanssa miedolla lämmöllä kunnes saavat väriä. Anna jäähtyä. Revi salaatti, puolita kirsikkatomaatit ja sekoita keskenään. Pilko joukkoon myös nippu ruohosipulia. Lisää tofukuutiot ja siemenet salaattiin, sekoita kastike ja lisää sekin, nauti!

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää :). En enää meinannut muistaakkaan tätä, vaikka väliäkös sillä, kun pähkiöitä ja siemeniä lentää muutenkin minulla vähän joka salaattiin.

    Viehättävä ruokahaasteaihe muuten. Josko saisin taas revittyä monen kuun jälkeen itseäni niskasta kiinni ja osallistuttua.

    VastaaPoista
  2. Mari: Mä olen tajunnut pähkinöiden ja siementen monikäyttöisyyden vasta tänä vuonna ja nyt olenkin tunkenut niitä kaikkialle, toimii!

    Ja joo, ehdottomasti mukaan ruokahaasteeseen pitkästä aikaa! Mukavaa muuten että blogisi on jälleen aktivoitunut :)

    VastaaPoista