keskiviikko 12. elokuuta 2009

Sadonkorjuuta

Kesän aherruksia kasvimaapalstalla palkitaan paraikaa - sadonkorjuuaika alkaa olla parhaimmillaan. Päivän tehtävä: tunnista kuvasta kesäkurpitsa, peruna, fenkoli, mangoldi, punaherukka, keräsalaatti ja jääsalaatti!Parhaan satokauden aikaan kasviksia tulvii välillä jopa sen verran, että mielikuvitus meinaa loppua. Kuvan vihanneksista ja kasviksista mangoldi muokkautui mangoldi-juustopiirakaksi ja kesäkurpitsa meheväksi kesäkurpitsakakuksi. Perunoille ja salaateillekin käyttöä löytyy, mutta supersuuri fenkoli hakee vielä elämänsä tarkoitusta - vinkkejä otetaan kiitollisuudella vastaan!

Onpa kyllä aika luksusta kasvatella omia vihanneksia keskellä kaupunkia!

4 kommenttia:

 1. Oih, mä olen kateudesta ihan vihreänä! Ja tietkö, mietin just tänään kaupassa että mitäköhän fenkolista voisi tehdä! Eli hyviä ideoita otetaan vastaan täälläkin.

  Mangoldi-juustopiirakka kuulostaa muuten mainiolta.

  VastaaPoista
 2. ei kyllä ehkä kannattais sadolla leveillä, mää nimittäin tiedän missä teidän kasvimaa on! saattaa olla että satun kulkemaan siitä ohi jonain hämäränä iltana...

  VastaaPoista
 3. Tein alkukesästä fenkolista lisäkkeen kalalle. Keitin fenkolia 5 minuuttia (fenkolin halkaisin neljään osaan) ja laitoin folionyytin sisään kalapalan kanssa ja uuniin. Mukaan suolaa, pippuria, tuoretta timjamia ja nokare voita. Oli hyvää.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä Finebyme! Kuulostaa hyvältä tuo kala-voi-timjami-fenkoli -yhdistelmä. Taidanpa laittaa testaukseen!

  Ellu - be my guest :D

  VastaaPoista