tiistai 11. elokuuta 2009

Rukiiset rucolaletut

Tuossa jo jokin aika sitten sain Sanna Miettusen Päivän paras hetki aamiainen -keittokirjan ja sieltä ensimmäisenä pisti silmään tämä resepti. Nyt vihdoin se pääsi myös toteutukseen, oikein maistuvia, mukavan rukiisia lettusia!


Rukiiset rucolaletut
( 8-9 isoa)

100g rucolaa
1/2 l piimää
2 1/2 dl ruisjauhoja
2 kananmunaa
1 tl suolaa

Päälle:
puolukoita / puolukkahilloa
raejuustoa (mä laitoin maustamatonta soijajugurttia, toimi hyvin!)

Silppua rucola hienoksi. Sekoita piimä, ruisjauhot, munat ja suola tasaiseksi taikinaksi. Lisää hienonnettu rucola joukkoon. Anna taikinan seistä hetki. Paista taikinasta ohuita lettuja voissa tai öljyssä. Tarjoa puolukoiden tai puolukkahillon sekä raejuuston tai maustamattoman jugurtin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Armas asuintoveri (lue: miäs) teki eilen pinaatti-fetalettuja, jotka olivat aika suolaisia, mutta silti maistuvia.

    Taikina oli variaatio tästä, tosin hän muisti piimän jogurtiksi. Mutta hyviä ne silti oli.

    Turkkilaisen jogurtin kanssa maistuivat, mutta ehkä jotain tuotekehittelyä täytyy vielä tehdä (sille suolalle).

    VastaaPoista