maanantai 31. lokakuuta 2011

Ei se näkö vaan se maku

Olen sokerilakossa. Menossa on nyt neljäs päivä, enkä ole varma, joko helpottaa. Tämä postaus ei ehkä lievennä tuntemuksia, mutta julkaistaan se nyt kuitenkin.

Pari viikonloppua sitten tuli todistettua, etten ole mikään Kinuskikissa tai Herkun ja Koukun Ellu. Päätin nimittäin leipoa kakun vuosien tauon jälkeen. Ei mennyt ihan niinku Strömsössä, juu ei.

Kinuskikissalta tosiaan löysin mainion kakkupohjaohjeen, jota pelottomasti lähdin testaamaan. Mutta vaikka kuinka tarkkaan ohjeita noudatin, jokin meni vikaan - ensin kakku pursusi vuoan reunojen yli uunin pohjalle ja lopulta lässähti. Onneksi Facebook-kaveri kuitenkin muistutti, että koristeluilla voi peittää pohjan virheet. 

Päällisen tein Ellun ohjeen mukaan, ja väliin laitoin banaania, kermavaahtoa ja lemoncurdia. 


Tässä lopputulos. Oli aivan hyvää, sopivan kirpsakkaa minun makuuni! Maistui vieraillekin! Kakkumestariuteen on kuitenkin vielä matkaa, huh huh.

4 kommenttia:

 1. No mun mielestä tää on superhieno! Täyte kuulostaa todella herkulta. Ja arvostan uskaliaisuutta (ja sokerilakkoa!). Omat kakunleipomiset on laskettavissa yhden käden sormilla. Tosin ostin just elämäni ekan kakkuvuoan, että josko se sisäinen kinuskikissa täälläkin heräisi. Ja jos näin tapahtuu, panostan isoihin ja näyttäviin koristeluihin.

  VastaaPoista
 2. Sehän näyttää hienolta, turhaa vähättelyä ;-) Lemon curd onkin aikas kiva idea. Meillä on purkki kaapissa, joka on huutanut pääsyä käyttöön.

  VastaaPoista
 3. Jytis: heh kiitti! Kokeilepa vaan säkin, et millanen leipurimestari siellä onkaan piilossa. Tosiaan täytteillä ja kuorrutuksella saa pelastettua aika paljon.

  Suolaahunajaa: kyllä mä oonkin ihan tyytyväinen lopputulokseen! Välillä vaan meinas usko loppua... Lemoncurdia oli mullakin kaapissa vaikka kuinka kauan, mutta tähän sen sitten käytin. Suosittelen!

  VastaaPoista
 4. jos oisit kirjottanu, että kaakusta tuli parempi ku kinuskikissalla ja strömsössä yhteensä ikinä, niin ulkonäon perusteella olisin kyllä sen uskonut! että ei muuta ku pois turha vaatimattomuus jaa uusia kakkuleipomuksia päin. ainakin heti sitten kun sokerilakon loppu häämöttää.

  VastaaPoista