sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Hernehummus-vuohenjuustoleipäset


Viimeaikaisista bloggauksistani voisi päätellä, etten kokkaa muuta kuin aamiaisia ja naposteltavia illan istujaisiin. Se pitää aikalailla paikkansa. Lounas hoituu työpaikan ruokalassa ja iltaisin syön asioita suoraan jääkaapista. Aion skarpata. Mutta sitä odotellessa varsin veikeä reseptivinkki BBC Good Foodista. Hernehummus hurmasi maistajat yllättävällä sitruunaisuudellaan, raikasta! Vuohenjuusto oli hyvä tasapainottaja.


Hernehummus-vuohenjuustoleipäset
(ohje BBC Good Food-lehti, june 2009)

300g pakasteherneitä
300g härkäpapuja (käytin purkin kikherneitä)
6 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 sitruunan kuoret raastettuna ja mehu (laitoin yhden ja en kyllä suosittele laittamaan enempää)

tarjoiluun:
maalaisleipää, rucolaa/herneenversoja ja vuohenjuustoa (käytin pötkön vuohenjuustoa ja 100g maustamatonta tuorejuustoa, tuli hyvä notkea seos)

Ja jännä osuus tulee tässä ekana. Kuori valkosipulinkynnet mutta älä pilko. Kuumenna 4 rkl öljyä pannulla ja laita kynnet kuullottumaan. Paista sekoitellen vajaat 5 min, älä anna kärvähtää. Sitten laita kulhoon sulaneet herneet ja valutetut pavut/kikherneet, raastettu sitruunankuori ja valkosipulista maustunut oliiviöljy. Sekoita sauvasekoittimella. Lisää valkosipulin kynnet, sitruunamehu, 2 rkl oliiviöljyä ja mausta reippaasti merisuolalla ja pippurilla. Sekoita tahnaksi.

Paahda halutessasi leivät ja sivele ne vuohenjuuston ja tuorejuuston seoksella. Annostele hummusta päälle ja koristele rucolalla tai herneenversoilla. Ja tosiaan, tämä on sitruunaista eli jos pelottaa niin laita ensin vain toisen puolikkan mehu ja maista.

Suositellaan nautittavaksi hyvän viinin ja seuran parissa.

2 kommenttia: