sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Vauvajuttuja

Blondi toi mukanaan taloon kaikenmoista tavaraa ja innosti myös kaverit käsitöiden pariin. Esittelen vähän mitä kaikkea hienoa olemme lahjapaketeista löytäneet!

Farkkukankaasta oli ommeltu tämä mekko, jossa yksinkertainen idea oli johtanut hauskaan lopputulokseen. Lisäksi mekosta päätettiin tehdä laukku sitten kun se ei enää vauvalle mahdu, heh.


Hanna oli taituroinut tämän neuletakin, joka koristaa makuuhuonetta kunnes on sopiva käyttöön. Takkiin kuuluvat myös housut, ja koko setin tekoprosessista voi lukea enemmän täältä.


Pau ompeli vauvalle mahottoman nätin mekon, joka sitten valitettavasti ei ihan mahtunutkaan. Mutta käyttöön mekko kuitenkin päätyi!


Pinnasängyn suojuksen päällystin itse Marimekon Muija-kankaalla ja samasta kankaasta tuli myös pussilakana. Äitiyspakkauksen makuupussin päällystin puolestaan Aino-Maija Metsolan Ötökkä-kankaalla. Tarkoitus oli valita joku graafinen mustavalkoinen kangas, mutta kuinkas kävikään... No, minkäs sille mahtaa, että Aino-Maija on niin ihana.


Tämä terhakka hiirulainen on tehty vanhasta parittomasta sormikkaasta. Nerokasta sinänsä, ja lopputulos on riemastuttava!


Villin vihreä neuletakki on tikutettu niin ohuesta langasta ja niin pienillä puikoilla, että ei voi kuin ihailla tekijän kärsivällisyyttä. Ja kasvattaa omaa kärsivällisyyttä sitä odotellessa, että takki olisi vauvalle sopiva!


Junasukat on tietysti ne parhaat sukat, ja niitä on saatu onnekkaasti jo vähän isommassakin koossa odottelemaan: toisen parin tikkusi Heta ja toisen taiteili paun äiti. Pikkuruiset raitasukat ja pipo ovat puolestaan sopivat ja käytössä juuri nyt - ensi viikolla ehkä jo pienet!


Äiti oli vauvalle virkannut (omien sanojensa mukaan VAIN virkannut, koska virkkaaminenhan on kovin vaatimaton käsityön laji) villatakin ja -housut sekä pitsipeiton.


Suuri kiitos kaikille ihanista lahjoista - harvalla vauvalla on näin tyylikkäitä vaatteita ja leikkikaluja!

5 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja! Toi mekko gorillan päällä on niin liikuttava. Sain hyvät naurut. :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania vaatteita ja leluja. :) Ja kylla on nukkujan hyva nukkua otokkamakuupussissa. :D

  VastaaPoista
 3. kiitos! gorilla on kyllä nykyään vähintään yhtä tyylikäs kuin vauvakin :)

  VastaaPoista
 4. Aivan uskomatonta luovuutta :) Siis varsinkin tuo hiirulainen mikä on tehty paripuolihanskasta, se on aivan uskomaton! Ja makuupussista on tullut hieno, samoin on ihana tuo vihreä villatakki, ja mekosta tosiaan saa hienon kassin vielä!

  VastaaPoista
 5. kiitos, millibaari! tästä lähtien täytyy kyllä ottaa parittomat hanskat ja lapaset talteen!

  VastaaPoista